Tee mosaiikkipintaa särkyneistä astioista
Tee itse
Tee mosaiikkipintaa särkyneistä astioista
Kauniin astian rikkoutuminen ei harmita niin paljon kun teet sirpaleista jotain uutta - vaikkapa maljakon tai lampunjalan.
23.8.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • pyöreän muotoinen lampunjalka tai maljakko
  • hyvää nopeasti kuivuvaa liimaa (esimerkisi UHU yleisliima, Clas Ohlson)
  • posliiniastioita tai niiden palasia
  • kevyttasoitetta tai muuta saumoitukseen sopivaa massaa
  • vasara, leveää teippiä, kumihanskat, sieni.

Näin teet mosaiikkipintaa

  1. Naputtele posliinisirpaleet sopivan kokoisiksi. Peitä palasen toinen puoli leveällä teipillä. Laita teipattu palanen esimerkiksi sanomalehden väliin. Lehti pehmentää iskuja ja estää palasia lentelemästä holtittomasti. Napauta posliininpalasta vasaralla. Tarkista välillä ja napauta uudestaan jos tarpeen.
  2. Liimaa sirpaleet maljakkoon tai lampunjalkaan. Kokoa pintaa kuin palapeliä. Hae mahdollisimman toisiinsa sopivat palaset ja pidä saumarako suunnilleen samanlevyisenä, 2–3 mm, läpi työn.
  3. Levitä saumausmassa varoen teräväreunaisten sirujen yli. Käytä kumihanskoja ja painele massa saumoihin. 
  4. Anna kuivahtaa hetki ja pyyhi kostealla sienenkulmalla sirpaleiden pinnat puhtaiksi. Siisti saumoja tarpeen mukaan. Kuivat saumat voit maalata halutessasi. Lampunjalkaan siveltiin kultaista askartelumaalia harmaan massan päälle. Maljakko saumattiin valkoisella tasoitteella.
Laita rikottavan posliinipalan toiselle puolelle leveää teippiä. Silloin sirut eivät lentele ja kuvion uudelleenkohdistaminen on helpompaa.
Kokoa sirpaleet lampunjalkaan tai maljakon pintaan palapelin tavoin. Pitävä ja nopeasti kuivahtava liima helpottaa ja nopeuttaa tekemistä.
Saumausmassalla saat tasoitettua palasten pienet paksuuserot. Terävimmät ja ulospäin törröttävät sirpaleet kannattaa jättää käyttämättä.
Kommentoi »