Tee juomakatiska puutarhaverkosta
Tee itse
Tee juomakatiska puutarhaverkosta
Tee puutarhaverkosta hauska katiska juomien viilentämiseen. Kaksinkertainen rakenne kestää pullojen painon, ja juomat pysyvät pystyssä lokeroissa.
Julkaistu 2.6.2016
Meidän Mökki

Juomakatiska – tarvikkeet:

  • metallista jyrsijäverkkoa, esimerkiksi 0,5 × 5 m
  • ohutta rautalankaa ompeluun, 5 m
  • paksumpaa rautalankaa sangoiksi, 1 m
  • pihdit
  • sivuleikkurit verkon ja rautalangan katkaisuun
  • paksuhkoa narua
  • sakset
  • suojakäsineet.

Tarvikkeet yhteensä noin 13 euroa.

Juomakatiska valmistuu näin

1. Leikkaa verkkorullasta 2 m:n pätkä. Leikkaa se kahdeksi noin 24 cm korkeaksi suikaleeksi, niin että ruudut jäävät kokonaisiksi. Lyhennä toinen 120-senttiseksi ja taivuta siitä kolmiapila. Litistä apila kalan keskiruumiiksi. Lukitse muoto narunpätkillä.
2. Taivuta 2 m:n suikaleesta kalan ulkomuoto pyrstöevineen ja pusuhuulinen aiemmin tehdyn keskiruumiin kuoreksi. Aloita taivuttamalla yksi pyrstöevä, kierrä kalan selkä, taivuta huulet, kierrä vatsan ympäri ja taivuta toinen pyrstöevä. Katkaise ylimääräinen verkko pois. Jos rautalangan päät pistävät, suojaa kädet hanskoilla.
3. Poista apunarut ja ompele ohuella rautalangalla kalan ulkopuoli kiinni sisäpuolen kolmiapilaan kaikista risteyskohdista. Ompele myös apilan keskiruoto ylhäältä alas. Koukista langan päätä, niin se toimii kätevänä koukkuna ompelussa.
Taivuta verkosta useampi juomakatiska ja vie niitä mökkituliaisiksi.
4. Katkaise metalliverkosta sivuleikkureilla vielä hieman kalan keskiruumista isommat palat, jotka tulevat juomakatiskan kanneksi ja pohjaksi. Kiinnitä katiskan kannet ihan ensimmäiseksi paikoilleen muutamalla narunpätkällä, niin se helpottaa rautalangalla ompelua.
5. Ompele ohuella rautalangalla pohja ja kansi kalan reunoihin ja keskiosan lokeroihin. Poista apunarut. Jätä kannen etu- ja takapäät ompelematta aukeaviksi läpiksi. Taita kansiverkon reunat kaksinkerroin. Katkaise paksummasta rautalangasta sulkijat kansiläpille.
6. Katkaise katiskalle kaksi sankaa paksummasta rautalangasta. Kiinnitä sangat läppien taitekohtiin ja nipistä kiinnitykset tiukoiksi pihdeillä. Solmi sangat yhteen narulla.
7. Varusta juomakatiska pitkällä narulla, jolla voit kiinnittää sen laituriin tai rantapuuhun.
Kommentoi »