Tee itse ystäväranneke
Tee itse
Tee itse ystäväranneke
Käsin tehty ranneke on arvokas lahja ystävälle. Tee kerralla kaksi ranneketta, yksi itselle ja toinen ystävälle. Valitse värit käyttäjän mukaan.
23.1.2014
 |
Kotivinkki

Koko: Mittaa kämmenen ympärys paksuimmalta kohdalta, vähennä mitasta 1,5 cm ja jaa mitta kahdella. Esim. (21 cm–1,5 cm): 2 = 9,75 cm. Leikkaa pahvista tämän levyinen pala.

Ystäväranneke – tarvikkeet:

  • 2,5 m paksua puuvillalankaa
  • soikea rengas (napiton.fi)
  • pala pahvia.

Ystäväranneke – ohje:

1. Taita lanka niin, että toinen pää on 30 cm. Vie taitettu pää edestä renkaan läpi. Pujota langan päät syntyneen lenkin läpi ja kiristä solmu (kuvassa 1. solmu). Pidä rengasta vaakatasossa keskellä pahvia vasemmalla kädellä, solmu alhaalla.

2. *Kierrä pidempi langanpää ylös, pahvin ympäri ja pujota renkaan edestä läpi ja tuo ulos langan vasemmalta puolelta. Vie langanpää langan editse oikealle ja pujota renkaan takapuolelta läpi eteen ja pujota se äsken syntyneen lenkin läpi (2. solmu).Kierrä langanpää alas, pahvin ympäri ja pujota renkaan edestä läpi ja tuo ulos langan vasemmalta puolelta. Vie langanpää langan editse oikealle ja pujota renkaan takapuolelta läpi eteen ja pujota se äsken syntyneen lenkin läpi* (3. solmu).

3. Toista tähtien väli vielä kaksi kertaa (4.–7. solmu). Tee vielä 1 solmu renkaan yläreunaan (8. solmu) niin, että molemmilla puolilla rengasta on saman verran solmuja.

4. Pujottele vapaat langanpäät lankojen lomaan siten, että ne kohtaavat toisensa pahvin takapuolella, rannekkeen puolivälissä. Pujottele ensin toinen langanpää pahvia kiertävien lankojen *ali ja yli vuorotellen, sitten toiselta puolelta takaisin yli ja ali vuorotellen*. Toista tähtien väli vielä 2 kertaa. Tee osa pujotteluista pahvin takana kulkeville langoille. Pujottele vielä toinen langanpää ali ja yli vuorotellen kuten edellä, kunnes langanpäät kohtaavat. Kiristä langanpäitä vetämällä ja solmi ne sitten yhteen. Leikkaa langanpäät.

5. Laita ranneke käteen kääntämällä soikea rengas pituussuuntaan. Kiristä se kääntämällä pystysuuntaan.

Kommentoi »