Tee itse kaulakoru
Tee itse
Tee itse kaulakoru
Valmista asuusi täydellisesti sointuva kaulakoru yksinkertaisella tekniikalla.
12.9.2013
 |
Kotivinkki

Kaulakoru

Kaulakoru muodostuu umpinaises­ta ketjuosasta ja roikkuvasta osasta, jossa on kolme lyhyttä ketjua. Aloita ketjuosasta, roikkuvan osan yläpuolel­ta. Koru tulee umpinaiseksi, kun liität siihen roikkuvan osan. Yksi ketjuosa on kaksinkertainen.

Näitä tarvitset: antiikkikupariketjua (kuvan korussa noin 1 m) irtohelmiä korupiikkejä lenkillä (yhtä monta kuin helmeä) papukaijalukon (et tarvitse sitä, jos koru on pään yli pujotettava) pyöröpihdit sivuleikkurit litteäpäiset pihdit

Tee näin: 1. Katkaise ketjusta 6 cm:n pätkä sivuleikkureilla. Avaa korupiikin lenkki pyöröpihdeillä ja pujota ketju siihen. Sulje lenkki litteä­päisillä pihdeillä. 2. Pujota ruskea helmi ketjussa olevaan korupiikkiin. Katkaise piikki 8–10 mm helmen jälkeen. Pujota piikki pitkään ketjuosaan. Kierrä piikki lenkiksi ja sulje lenkki. 3. Katkaise ketju 5 cm:n päästä ruskeasta helmestä. Ota koru­piikki, avaa sen lenkkiä hieman ja yhdistä helmelliseen ketjuun. Pujota piikkiin turkoosi helmi ja katkaise piikki 8–10 mm helmen jälkeen. Pujota piikki pitkään ketjuun. Kierrä piikki lenkiksi, mutta jätä lenkki hieman auki. Katkaise ketju 5 cm:n päästä turkoosista helmestä. 4. Katkaise 6 cm:n pätkä ketjua. Pujota se äsken auki jätettyyn lenkkiin ja purista lenkki kiinni. Lenkistä lähtee nyt 2 ketjua, toinen 5 ja toinen 6 cm pitkä. 5. Ota korupiikki, avaa sen lenkkiä hieman ja pujota molemmat ketjut lenkkiin. Purista lenkki kiinni. Pujota suuri ruskea helmi korupiikkiin ja katkaise piikki 8–10 mm helmen jälkeen. Kierrä suora pää lenkiksi, mutta jätä lenkki hieman auki. Ota uusi korupiikki, pujota siihen pieni turkoosi helmi. Yhdistä turkoosin helmen korupiikki­lenkki auki jätettyyn lenkkiin. Purista lenkki kiinni. Lisää samalla tavalla vielä 2 helmeä, jonka jälkeen tulee pitkä pätkä ketjua ilman helmiä. 6. Toista kohdat 1–5. Tee ket­jun toisesta puolesta tarkasti samanlainen. Nyt kaulakoru on valmis roikkuvaa osaa lukuun ottamatta. 7. Ota korupiikki, avaa sen lenkkiä ja pujota helmellisen ketjuosan päät lenkkiin. Sulje lenkki. Pujota korupiikkiin läpikuultava ruskea helmi ja turkoosi helmi. Katkaise piikki 8–10 mm turkoosin helmen jälkeen. Kierrä suora pää lenkiksi, mutta jätä lenkkiä hieman auki. Liitä lenkkiin 3 ketjua (4 cm, 5 cm ja 6 cm). Ota 3 helmeä, pujota jokainen koru­piikkiin, katkaise piikit, yhdistä ne ketjujen päihin ja kierrä piikit lenkeiksi.

Lukon kiinnitys kaula- tai rannekoruun. Pujota papukaijalukon lenkkiin ripustusrengas. Myös ketjun viimeinen lenkki kiinnittyy renkaa­seen. Kiinnitä ketjun toi­seen päähän ripustus­rengas. Kaksikierteinen ripustusrengas on pi­tävä, siihen kiinnittyvät osat eivät pääse luis­kahtamaan pois.

Kotivinkki 13/2013

Katso myös:

Kommentoi »