Tee itse aurinkopeili, joka tuo kotiin boheemia tunnelmaa
Tee itse
Tee itse aurinkopeili, joka tuo kotiin boheemia tunnelmaa
Itse tehty aurinkopeili hehkuu nostalgiaa! Kehysten materiaaleiksi sopivat monet kotoa löytyvät asiat: pyykkipojat, vessapaperin hylsyt, muovilusikat ja mehupillit. Kultamaali antaa arkisille materiaaleille loistoa.
Julkaistu 22.10.2014
Meillä kotona

Itse tehtyjen aurinkopeilien alustat ovat aaltopahvia. Peilit on hyvä kiinnittää kokoamisen ajaksi liimatipalla ja irrottaa ennen maalaamista. Liimaksi sopivat paperi- ja kuumaliima. Rautalankapeiliin tarvitaan oma liima.

Aurinkopeilin kehykset voi askarrella vaikka mistä: pilleistä, soiroiksi leikatusta vessapaperirullasta tai kertakäyttölusikoista.

Aurinkopeilin tarvikkeet:

 • peilejä
 • aaltopahvia taustaksi ja koristeeksi
 • pyykkipoikia, rautalankaa, vessapaperihylsyjä, mehupillejä tai muovilusikoita
 • tavallista liimaa tai kuumaliimaa
 • rautalankapeiliin metallille sopivaa liimaa.
Aurinkopeilit taipuvat moneen tyylin boheemista romanttiseen!

Tee nostalginen aurinkopeili näin

 1. Mallaa peili pahville ja sommittele pyykkipojat tai muut kehysmateriaalit sen ympärille.
 2. Leikkaa taustapohja sopivan kokoiseksi. Se saa jäädä hieman pienemmäksi kuin suunnittelemasi kehys, mutta isommaksi kuin peili. Sommittele ennen kuin alat liimaamaan!
 3. Kiinnitä peili liimatipalla tai teipillä taustapahviin ja liimaa kehysmateriaalit sen ympärille. Muovilusikoista katkotaan varret ennen liimaamista ja pilleihin voi leikata viistot päät. Pyykkipojista poistetaan vieterit. Puoliskot voi liimata miten parhaalta näyttää: selälleen, kyljelleen ja päät haluamaasi suuntaan.
 4. Kun kehyksen liimaukset ovat kuivuneet, irrota peili pahvista ja maalaa kehys spraymaalilla. Muistathan suojauksen, sillä spraymaali leviää todella isolle alueelle.
 5. Tee maalin kuivuttua saksen kärjillä kaksi reikää peilin kohdalle ja pujota niiden läpi rautalanka ripustamista varten.
 6. Liimaa peili paikoilleen.

Tee aurinkopeili rautalankakehyksillä näin

 1. Katko rautalangasta muutama 25 sentin pätkiä,.
 2. Taivuta rautalangat terälehdiksi ja kierrä päät yhteen pihdeillä. Mallaile peilin ympärille montako lehteä tarvitset. Lehdet saavat mennä hieman limittäin.
 3. Leikkaa pahvista peilin kokoinen pahvikiekko. Liimaa lehdet pohjaan tasaisin välein metallille sopivalla liimalla (esimerkiksi Pattex 100%).
 4. Letitä paperinarusta reunus. Maalaa reunus ja pohja terälehtineen kultamaalilla.
 5. Anna maalin kuivua. Liimaa peili pohjan päälle. Siisti reunus kultaletillä.
 6. Liimaa taustapahvin taakse aurinkopeilin ripustuslenkki.
Kommentoi »