Unelmien Talo&Koti

Tee aurinkopeili pyykkipojista

Tee aurinkopeili pyykkipojista

Näyttävään aurinkopeiliin sopivat monet kotoa löytyvät materiaalit: pyykkipojat, vessapaperin hylsyt, muovilusikat ja mehupillit. Kultamaali antaa arkisille materiaaleille loistoa.
Teksti Anette Nässling
Kuvat Timo Villanen
Mainos

Aurinkopeilien alustat ovat aaltopahvia. Ison kehyksen taustapahvin halkaisija on peilin halkaisija + 2 pyykkipojan pituutta. Peilit on hyvä kiinnittää kokoamisen ajaksi liimatipalla ja irrottaa ennen maalaamista. Liimaksi sopivat paperi- ja kuumaliima.

Tarvikkeet:


  • peilejä

  • aaltopahvia taustoiksi ja koristeeksi

  • pyykkipoikia, vessapaperihylsyjä, mehupillejä, muovilusikoita

  • tavallista- ja kuumaliimaa

  • pätkän rautalankaa

  • sakset.

Aurinkopeilin ohje

1. Mallaa peili pahville ja sommittele pyykkipojat tai muut kehysmateriaalit sen ympärille.

2. Leikkaa taustapohja sopivan kokoiseksi. Se saa jäädä hieman pienemmäksi kuin itse kehys.

3. Laita peili liimatipalla tai teipillä kiinni taustapahviin ja liimaa kehysmateriaali sen ympärille. Muovilusikoista katkotaan varret ennen liimaamista ja pilleihin voi leikata viistot päät. Pyykkipojat voi nipistää sellaisenaan tai poistaa vieterit ja käyttää puoliskot kahteen osaan irroitettuna.

4. Kun liimaukset ovat kuivuneet irrota peili pahvista ja maalaa kehys spraymaalilla. Muistathan suojauksen, sillä spraymaali leviää todella isolle alueelle.

5. Tee maalin kuivuttua saksenkärjillä kaksi reikää peilin kohdalle ja pujota niiden läpi rautalanka ripustamista varten.

6. Liimaa peili paikoilleen.

Julkaistu: 22.10.2014
Katso myös nämä