Täydelliset yhdessä: suppilovahverokeitto ja täyteläinen punaviini


Minkä juoman valitsen suppilovahverokeiton kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Síren antaa suosituksen täyteläisen sieniruoan kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Hannes Paananen

Herkullinen suppilovahverokeitto sopii niin arkeen kuin juhlaan! Tämän suppilovahverokeiton täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Poimi ohje täältä.

Täydellinen viini suppilovahverokeiton kanssa: Hetényi Tábornok Kékfrankos 13,99 €

"Unkarilainen punaviini Hetényi Tábornok Kékfrankos on runsasrakenteinen ja täyteläinen ruokaviini. Suppilovahverokeiton kanssa voi nauttia niin valkoviiniä kuin roseeviiniäkin, mutta rohkeampi rokansyöjä lorauttaa lasiin punaviiniä. Laadukas kékfrankos (tunnetaan myös nimellä blaufränkisch) on parhaimmillaan vivahteikas, aavistuksen yrttinen ja täynnä intensiivistä hedelmäisyyttä. Tyylikkäät tanniinit ja tasapainoinen happorakenne leikkavat läpi kerman ja sulatejuuston ja tekevät kokonaisuudesta vastustamattoman herkullisen." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 2.10.2019