Täydelliset yhdessä: lumihiutaletortut ja kuiva kuohuviini

Täydelliset yhdessä: lumihiutaletortut ja kuiva kuohuviini
Minkä juoman valitsen lumihiutaletorttujen kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen jouluisten leivonnaisten kaveriksi.
Julkaistu: 26.11.2019

Lumihiutaletortut ovat lumoavan kauniita, mutta tosi helppoja tehdä! Katso vaihekuvallinen ohje täältä, niin jo ensimmäinen torttu onnistuu varmasti.

Täydellinen jälkiruokaviini lumihiutaletortuille: Bruno Verret Métisse Crémant de Bourgogne Vieilli en fût de chêne Brut, 19,88 €

"Lumihiutaletorttujen kanssa voisi tarjota makeaa jälkiruokaviiniä, sillä sokeri rakastaa sokeria. Tarjoile juhlavieraile kuitenkin sen sijaan aavistuksen paahteista ja monivivahteista Crémant de Bourgogne -kuohuviiniä, ja katso, kuinka lumihiutaletortut katoavat lautasilta ennätysvauhtia. Rutikuivan kuohuviinin lähes kermainen kuplarakenne toimii tortun luumumarmeladin kanssa syystä, jota en osaa oikein selittää. Särmikäs yhdistelmä ei ole paperilla paras mahdollinen, mutta yllättävät ja unohtumattomat yhdistelmät harvoin ovat." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Kommentoi »