Täydelliset yhdessä: lampaanpaisti ja pehmeän mausteinen punaviini

Täydelliset yhdessä: lampaanpaisti ja pehmeän mausteinen punaviini
Minkä juoman valitsen lampaanpaistin kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen pääsiäisen klassikkoruoan kaveriksi.

Lampaanpaisti on täydellinen pääsiäisen klassikkoruoka! Tämä lammaspaisti saa ihanaa makua pintaan upotetuista valkosipulinkynsistä ja yrttimausteseoksesta. Mehevyyden salaisuutena on paiston aikana punaviiniliemellä valelu. Poimi ohje ja katso video paistin valmistuksesta täältä.

Täydellinen juoma lampaanpaistille: Malasenda Roble, 14,98 €

"Punaviiniliemellä valeltu sekä valkosipulilla ja yrteillä maustettu lampaanpaisti on pääsiäispöydän ykköstykki, joka kaipaa vierelleen punaviiniä. Lampaanpaistista ei makua puutu, joten myöskään punaviinin kanssa ei kannata ujostella. Espanjasta Ribera del Dueron -viinialueelta kotoisin oleva Malasenda Roble on pehmeän mausteinen punaviini, jonka täyteläistä rakennetta pitää kasassa miellyttävät, lähes pureskeltavat tanniinit. Tynnyrikypsytys antaa viinin hedelmälle pientä, erinomaisesti lampaanlihan kanssa toimivaa särmää." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 24.3.2020
Kommentoi »