Täydelliset yhdessä: kermainen lohimousse ja sitruksinen valkoviini

Minkä juoman valitsen lohimoussen kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen kermaisen kalaherkun kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Satu Nyström

Lohimousse, toiselta nimeltään lohiröra, paranee huomattavasti, kun lisäät kylmäsavulohen lisäksi joukkoon graavilohta. Sopivan suolainen, raikas ja ihanan kermainen lohimousse onkin itsenäisyyspäiväjuhlien ja joulupöydän ihanin kalaherkku. Ota ohje talteen tästä.

Täydellinen viini lohimousselle: Vouvray V, 14,49 €

"Kylmäsavu- ja graavilohesta koottu kermainen lohimousse on suussa sulava alkupala, joka kaipaa seurakseen raikasta ja tyylikkään hillittyä viiniä. Loiren laakson virtaviivaiset chenin blanc -valkoviinit ovat täynnä luonnetta ja sopivat tehtävään erinomaisesti. Kypsän sitruksinen Vouvray V on täynnä mehevää omenaa ja lempeää heinäpeltoa muistuttavaa vehreyttä, joka tasapainottaa suolaisen alkupalan täyteläisyyttä." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 4.12.2019
Kommentoi »