Täydelliset yhdessä: kaalikääretorttu ja ryhdikäs punaviini

Täydelliset yhdessä: kaalikääretorttu ja ryhdikäs punaviini
Minkä juoman valitsen kaalikääryleen serkun, syksyisen kaalikääretortun kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Síren antaa suosituksen mehevän kaaliruoan kaveriksi.

Perinteiset kaalikääryleet ovat syysruokaa parhaimmillaan, ja kaalikääretorttu on uusi hauska tapa suosikkiruoan tekemiseen. Nappaa kaalikääretortun resepti täältä.

Täydellinen juoma kaalikääretortulle: Rivera Violante Nero di Troia 13,48 euroa

"Muhkea kaalikääretorttu saa parikseen herkullisen, joskin hieman yllättävän seuralaisen saapasmaan kengänkoron muinaisesta rypälelajikkeesta. Italialainen rypälelajike nero di troia on intensiivisen marjaisa ja ryhdikäs punaviini, jonka miellyttävä tanniinirakenne antaa mukavaa vastapainoa kaalikääretortun mehevälle täytteelle. Kaalikääretortun omaleimainen makumaailma ja apulialaisen punaviinin tumman sävytteinen aromiprofiili ovat kerrassaan mainio yhdistelmä." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Síren.

Julkaistu: 4.9.2019
Kommentoi »