Täydelliset yhdessä: butter chicken ja hedelmäinen punaviini

Minkä juoman valitsen butter chickenin kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen intialaisen voikanan kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Johanna Myllymäki

Butter chicken kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Marinoidut broileripalat ruskistetaan pannulla ja yhdistetään mausteiseen tomaattikastikkeeseen. Kurkkaa ohje täältä.

Täydellinen viini butter chickenille: Asio Otus, 12,69 €

"Butter chicken eli intialainen voikana vaatii viiniltä vain hentoa makeutta ja hapokkuutta tai tanniineja. Turvallisinta olisi poiketa valkoviinihyllylle ja napata puolikuiva ja hapokas valkkari. Turvallinen valinta on usein tylsä, joten koukkaa rohkeasti punaviinien puolelle. Mausteiselle butter chickenille sopiva juoma on italialainen Asio Otus, joka on rouhean hedelmäinen, jopa hieman hilloinen, punaviini. Tässä punaviinissä on jäännössokeria on enemmän kuin keskiverrossa puolikuivassa valkoviinissä, joten se pelaa hyvin yhteen mausteisen ruoan kanssa. Lisäksi punaviinin tanniinit taklaavat taidokkaasti voilla ja kookoskermalla rikastetun tomaattikastikkeen. Lopputulos on vastustamaton." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 5.11.2019
Kommentoi »