Täydelliset yhdessä: borssikeitto ja raikas punaviini


Minkä juoman valitsen borssikeiton kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen höyryävän punajuurisopan kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Johanna Myllymäki

Borssikeitto eli punajuurikeitto valmistuu yksinkertaisista aineksista, mutta on sitäkin herkullisempaa. Smetana viimeistelee makunautinnon. Katso tästä ohje maukkaan klassikkosopan valmistamiseen.

Täydellinen viini borssikeitolle: Novas Gran Reserva Pinot Noir, 12,98 €

"Klassisen borssikeiton syvä makumaailma rakentuu runsasrakenteisen punajuuren ympärille. Täyteläisen ja hennon happaman borssikeiton kruunaa viettelevä chileläinen pinot noir. Tämän keskitäyteläisen punaviinin ryhdikäs, runsaan marjaisa ja herkullisen kirsikkainen makuprofiili pelittää erinomaisesti borssikeiton suutuntuman ja vivahteikkaan maun kanssa." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 20.11.2019