Uskomattoman hienoja! Nämä tavallisten tekijöiden 5 taidokasta luomusta ihastuttivat eniten vuonna 2018


Morsiamen itselleen virkkaama hääpuku, yksityiskohdiltaan hengästyttävä nukkekotikylä ja satumaisen upea terassi. Nämä Meillä kotonan jutut tavallisten tekijöiden taidokkaista luomuksista keräsivät eniten lukijoita vuonna 2018!
Teksti Johanna Sjöholm
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

5. Vau, mikä hämäys! Kun oikeaa hirsiseinää ei ollut, Krista ja Alisa päättivät tarttua pensseliin

Krista Kähkönen rakastaa hirsiseiniä, mutta harmikseen hän ei omista hirsitaloa. Krista keksi tilanteeseen yllättävän ratkaisun ja päätti tyttärensä Alisa Braggen kanssa maalata tapetin päälle seinään hirret. Lue, kuinka ällistyttävän aidon näköinen seinä valmistui.

4. Jestas, mitkä amppelit! Näin Krista hoitaa ällistyttävän komeita petunioitaan

Krista Mettälän terassilla Hattulassa kasvoi viime kesänä ehkäpä Suomen muhkeimmat kukka-amppelit. Ilmestysten salaisuus oli tarkka ja kärsivällinen hoito: Krista kastelee petunioitaan seisotetulla lannoitevedellä ja nyppii kuihtuneet kukat joka ilta. Lue Kristan petunioiden hoito-ohjeet täältä.

3. Onko tässä Suomen satumaisin terassi? Anna kasvattaa upeat kelloköynnökset joka vuosi

Aina keväisin Anna Kojonen istuttaa kelloköynnöksen taimet vanhan hirsihuvilan seinustalle. Kesän kuluessa ne kiipeävät seinustalta kuuden metrin korkeudella olevaan kattoon ja luovat terassille satumaisen tunnelman – ja näyttävät upeilta vielä marraskuussa. Kurkkaa täältä, miltä Annan satumainen terassi näyttää eri vuodenaikoina.

2. Sanna on rakentanut hurmaavaa minikylää 6 vuotta ja käyttänyt siihen tuhansia euroja

Tamperelainen Sanna Suvela on askarrellut lipaston päälle satumaisen upean nukkekotikylän itse lähes jokaista yksityiskohtaa myöten. ”Rakastan Raumaa, ja tätä katsoessani tuntuu kuin pääsisin hetkeksi sen ihanille kujille kuljeskelemaan”, Sanna kertoo. Katso täältä kuvat minikylän hengästyttävän upeista yksityiskohdista.

1. Eveliina virkkasi huikean hääpukunsa itse – aikaa työhön kului yhdeksän kuukautta

Eveliina Aakkula asteli viime kesänä alttarille itse virkkaamassaan hääpuvussa. Aikaa puvun tekemiseen kului kaikkiaan yhdeksän kuukautta, kun Eveliina tarttui virkkuukoukkuun aina lapsen päiväuniaikaan ja iltaisin. Katso kuvat satumaisen kauniista hääpuvusta täältä.

Jutun kuvat ovat haastateltavien ottamia.

Julkaistu: 3.1.2019