Tätä piirasta mustikkasuut himoitsevat yhä uudelleen! ”Erinomaisen helppo resepti” ja ”Viikon sisällä kolmas piirakka uunissa”, suitsuttavat lukijat

Tätä piirasta mustikkasuut himoitsevat yhä uudelleen! ”Erinomaisen helppo resepti” ja ”Viikon sisällä kolmas piirakka uunissa”, suitsuttavat lukijat
Meillä kotonan suvereenisti suosituin mustikkapiiras on murotaikinapohjaan leivottu ja ranskankerman mehevöittämä perinteinen mustikkapiirakka. Tätä on leivottava aina heti kesän ensimmäisen mustikkaretken jälkeen!
Kuvat Timo Pyykkö

Perinteisen mustikkapiirakan salaisuutena on yksinkertaisuus: tällaista jo mummokin leipoi. Pohjana on perinteinen murotaikina, täytteessä maistuvat tuoreet mustikat ja ranskankerma tai kermaviili.

Tämä piirakka on helppo leipoa myös mökillä, sillä sähkövatkainta ei tarvita.

Näin lukijat ylistävät piirakkaa:

  • Perinteinen, ihanan täyteläinen ja maukas mustikkapiirakka!
  • Erinomainen helppo resepti, suosittelen!
  • Tein gluteenittoman version piirakasta korvaamalla vehnäjauhot 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa. Nam!
  • Nyt viikon sisällä kolmas piirakka uunissa.
  • Toimii aina ja ohje helppo muistaa ja vielä helpompi tehdä. Luottoresepti. Aivan ihanaa vaniljakastikkeen kanssa.
  • Ihanan makunen! Haettiin aamulla metsästä mustikat piirakkaan lasten kanssa. Lisäsin kaurahiutaleita viel pohjaan. Ai että on hyvää!

Kokeile myös näitä pökerryttävän herkullisia mustikkapiirakoita:

Italian-mamman mustikkapiiras

Mamman marjapiiras italialaistyyliin syntyy sitruunalla maustetun ricottatäytteen tähdittämänä. Voi pojat, tätä on saatava! Kurkkaa resepti täältä.

Valkosuklaa-mustikkapiiras

Jos juustokakut ovat leivonnaisista lemppareitasi, kokeile tätä piirakkaa. Rapean ruispohjan päälle vatkataan silkkinen valkosuklaatäyte ja pinnalle ripotellaan tuoreita mustikoita. Täydellistä! Nappaa resepti.

Mustikka- tarte tatin

Tarte tatin on omenapiirakoiden ehdotonta aatelia, mutta mustikasta tehtynä herkku on vielä sitäkin suloisempi. Poimi resepti täältä.

Pullapohjainen mustikkapiirakka

Pullapohjaisella mustikkapiirakalla on vankka kannattajakuntansa. Tällä reseptillä pohjsta tulee ihanan pehmoinen!

Tuplamustikkapiirakka

Tässä lämpimäisessä on marjoja sekä taikinassa että sen pinnalla. Koko komeuden raikastaa sitruunarahkavaahto. Kokeile ja rakastu!

Julkaistu: 18.7.2019
1 kommentti