Kotivinkki

Tässä on Suomen upein piparkakkutalo!

Tässä on Suomen upein piparkakkutalo!

Kotivinkin ja Maku-lehden järjestämä piparkakkutalokisa on ratkennut. Ääniä suositussa kisassa annettiin lähes 20 000.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Lukijat lähettivät kisaan lähes 250 kuvaa piparkakkuluomuksistaan. Kahdenkymmenen kekseliään finalistin joukosta voittajaksi äänestettiin Eben rakentama, huikea Peppi Pitkätossun Huvikumpu. Toiseksi sijoittui Jenni Karhun hopeahelmillä kruunattu, kaunis talo ja kolmanneksi Raisa Kuronen-Sorvarin vanhoista riialaisista taloista inspiraatiota hakenut luomus.

Kisan kolme ihaninta

Voittajatalon tekijä Ebe:

"Pepin Huvikumpu oli yllättävän iso tehtävä. Kokoa talolle tuli alustoineen noin puoli metriä. Peppi, hevonen ja Herra Tossavainen on maalattu elintarvikeväreillä pikeerillä päällystettyjen pipareiden päälle."

Toiseksi tulleen talon tekijä Jenni Karhu: 

"Taloon meni n. 5 pakettia taikinaa ja kasaamiseen yksi ilta. Säilytystilaa ei noin isolle talolle löytynyt, joten joka jouluksi on tehtävä uusi vähintään yhtä iso talo :)."

Kolmanneksi tulleen talon tekijä Raisa Kuronen-Sorvari: "Rakastan vanhoja taloja ja halusin piparkakkutaloon tiettyä vanhan ajan henkeä ja glamouria. Riikan-matkalta jäi mieleen ihanat vanhat talot ja niistä hain mallia omaan piparkakkutalooni. Talon kaavat tein itse paperille mukaillen matkavalokuvia, leikkasin ja jäljensin piparitaikinaan. Vanhoista tavoista poiketen päätin kuorruttaa talon seinät sokerikuorrutteella. Päivähän siihen meni, mutta olen myös hyvin tyytyväinen omaan tuotokseeni."

Palkinnot matkaavat voittajille

Huvikummun leipuri Ebe saa palkinnoksi Kitchen Aid Artisan -yleiskoneen, jonka arvo on 629 euroa. Toisen samanlaisen yleiskoneen arvoimme kaikkien kisassa äänensä antaneiden kesken. Se matkaa Kurikkaan Kaarina Isoluomalle.

Maku ja Kotivinkki onnittelevat voittajia ja toivottavat kaikille kisaan osallistuneille ja äänensä antaneille tunnelmallista, piparintuoksuista joulua!

Pankaahan kuvat piparkakkupirteistänne talteen. Otetaan uudestaan vuonna 2013! 

Julkaistu: 20.12.2012