Tässä kodissa liesituuletin on keittiön keskipiste
Sisustus
Tässä kodissa liesituuletin on keittiön keskipiste
"Mitä ei voi peittää, sitä täytyy korostaa", ajattelivat asukkaat. Suuri liesituuletin on nyt keittiön näyttävä keskipiste.
Teksti

7.3.2017
 |
Avotakka

Omakotitalon asukkaat etsivät mahdollisimman huomaamatonta liesituuletinta. Mieleistä liesituuletinta ei löytynyt valmiina, joten pariskunta hankki kaappiin integroitavan, pieneen tilaan mahtuvan mallin. Ajatus oli teettää siihen valkoiseksi maalattu kuori teräslevystä.

Liesituuletin asennettiin seinään vanerirungon avulla, jotta kone saatiin testattua käytännössä ennen kotelon teettämistä. Kävi ilmi, että laitteen imuteho ei riittänyt. Kone asennettiin uudelleen ja siihen tehtiin uusi, suurempi vanerirunko. Toisen testin jälkeen liesituuletin toimi, mutta se ei ollutkaan enää pieni tai huomaamaton.

Komea messinkinen liesituulettimen kotelo tilattiin peltisepältä. Keittiön kattovalaisin on Flosin IC. Tuoliryijy on Ragamufin.

Asukkaat alkoivat harkita valmiin kokonaisuuden ostamista. Lopulta he turvautuivat sisustusmottoon: ”Mitä ei voi peittää, sitä täytyy korostaa” ja alkoivat luonnostella mallia paperille.

Suurehko liesituuletin sai ympärilleen persoonallisen kotelon. Kuoren malli päätettiin pitää pelkistettynä, jotta väri olisikin näkyvin tekijä. Asukkaat puntaroivat pitkään kuparisen ja messinkisen kotelon välillä, ja päätyivät messinkiseen. He hahmottelivat tuulettimen kotelon mittasuhteet 3D-suunnitteluohjelmalla.

Liesituulettimen kotelo tilattiin peltisepältä valmiiksi asennettuna. Toimitusaika oli noin kaksi viikkoa, ja kokonaisuuden hinnaksi tuli 650 euroa.

Teksti Mimmi Pentikäinen, kuvat Kaisu Jouppi

Lue lisää:

Kommentoi »