Tapettia, maalia vai paneelia? 10 inspiroivaa ideaa seinien uudistamiseen
Sisustus
Tapettia, maalia vai paneelia? 10 inspiroivaa ideaa seinien uudistamiseen
Murrettuja värejä, herkkiä kuvioita vai dynaamisia raitoja? Seinien ilmeen uudistamiseen löytyy tapa jos toinenkin. Kokosimme raikkaita ja inspiroivia ideoita.
Julkaistu 28.4.2017
Avotakka
Wilhelmiina Kososen Gran Ru Flora -akustiikkapaneelilla voi verhoilla koko seinän, tai sitä voi käyttää taulumaisena tehosteena. Materiaali on kotimaista pintaturvetta. Paneeli (58 x 58 cm) 169 €/kpl tai (116 x 116 cm) 599 €/kpl, Innofusor.
Yksivärinen kuitutapetti on hyvä vaihtoehto maalille etenkin vanhassa kaupunkihuoneistossa, jossa on epätasaiset seinät. Boråstapeterin Linen-sarjan eläväinen kohokuviointi muistuttaa tekstiiliä. Kuvassa väri Forest 45 €/rll, Värisilmä.
Raidallinen tapetti tuo ryhtiä huoneeseen. Sandbergin Fjordbyen-tapettipaneelin (2,7 x 1,8 m) raidat kaventuvat kattoa kohti, mikä tekee kuosista kevyemmän, 292 €, Maricken.
Näyttävä ruudukkoseinä on tehty sivelemällä lastalla  mikrosementtipohjaista koristelaastia XPS-kuitulevyille. Jokainen levy on käsitelty eri sävyisellä mikrosementillä. Levyt on saumattu ja kiinnitetty seinään ruuveilla. Rivedil Oxyda -sisustuslaasti 40 €/m², Decos.
Tehosteseinäksi kaupunkikotiin tai kesämökille? Siparilan helmiäisenhohtoinen STS Usva -paneeli muuttaa värisävyä valon mukaan, 54,60 €/m², Bauhaus.
Woodliten Oak-tammipaneelissa on menoa ja meininkiä. Rytmikäs pinta on tehty liimaamalla paneelipalat taustaverkkoon, 70 €/m², Home 4 You.
Siparilan Pala-paneelilla voi muodostaa seinään kalanruotokuvioita, raitoja tai ruutuja. Materiaali on kuultomaalattua koivua, 37,50 €/m², Netrauta.
Tehostevärillä voi rajata vaikka työpisteen olohuoneesta. Murrettu punainen yhdistettynä valkoiseen on raikas väripari. Tomaatinpunainen on Tikkurilan maalisävy M316.
Murretut pastellisävyt ovat herkullinen yhdistelmä, kun sävyjen tummuusaste on sama. Katon ei tarvitse olla valkoinen – sininen saa sen jatkumaan äärettömiin. Farrow & Ballin mattamaalit liila Brassica, Blue Ground ja Manor House Gray 85 €/2,5 l, Creanno.
Hyödynnä seinäpinta paneelilla, johon voi lisätä säilytystilaa omiin tarpeisiin. Saatavana 12 eri väriä sekä tammi- ja pähkinäviiluversiot. Seinäpaneelijärjestelmä on maalattua mdf-levyä ja kiskot alumiinia, 2 300 €. Avohyllyt 215 €/kpl, Muunto.

Ylin kuva: Designers Guildin Majolica-sarjan Laterza-tapetti on omiaan makuutilassa ja olohuoneessa, 82 €/rll, Vallila Interior

Kommentoi »