Tämä talo on todellinen kunnianosoitus Suomen luonnolle – valttina upea ikkunaseinä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Honkarakenne
Tämä talo on todellinen kunnianosoitus Suomen luonnolle – valttina upea ikkunaseinä
Olympiapurjelautailija, luontofani ja arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén suunnitteli Honkarakenteelle vapaa-ajan huvilan, joka sulautuu saumattomasti suomalaiseen saaristomaisemaan ja jonka sisätiloissa luonto on vahvasti läsnä.

Tuuli Petäjä-Sirén suunnitteli Tuuli-huvilan luonnon ehdoilla ja saaristomaiseman inspiroimana. Selkeälinjainen hirsirakennus mukailee kauniisti rantakallion sävyjä ja muotoja.

Tuuli-huvila on jatkoa Honkarakenteen Lapin mallistolle, joka on saanut innoituksensa pohjoisen karun kauniista luonnosta. Uusi malli kumartaa saaristolle.

Talon julkisivu on käytännössä kokonaan ikkunaa, minkä ansiosta valoa tulvii avaraan oleskelutilaan ja meren liikkeitä voi seurata esteettä sisätiloistakin. Vastapainoa tyrskyävälle maisemalle tuovat suojaiset makuutilat, joihin on mukava vetäytyä rauhoittumaan.

– Rakennusmateriaalina käytetyn hirren tutkitusti rauhoittava vaikutus soveltuu erityisesti tilaan, jossa palaudutaan arjen kiireistä, Petäjä-Sirén pohtii.

Keittiö ja tupa yhdistyvät maiseman ääressä viihtyisäksi ja ilmavaksi oleskelutilaksi, jossa on mukava istua porukalla iltaa ruokapöydän ympärillä tai käpertyä sohvan nurkkaan kirja kädessä.

Kesällä väljällä terassilla on mukava istuskella, ja katoksen alta löytyy tilaa esimerkiksi ruokaryhmälle. Terassin toiselta puolelta löytyvät saunatilat, joissa voi niin ikään nauttia avarista merinäkymistä.

Myös löylyistä nauttiessa voi tähystää ulapalle.

Vaikka huvila on arkkitehdin henkilökohtainen kunnianosoitus saaristolle, istuu se yhtälailla vehreään suomalaiseen metsämaisemaan. Huoneistoalaa on mallista riippuen 72,5–92 neliömetriä.

Hirsihuvilan julkisivu on toteutettu näyttävän arkkitehtuurin mahdollistavalla Honka Frame -rakenteella. Honkarakenne valmistaa talonsa Keski-Suomessa ekologisin menetelmin kotimaisesta kestävästä massiivipuusta. Yrityksen hirsitalot hengittävät ja niissä on terveellistä asua. Samalla ne ovat myös energiatehokkaita.

Honkarakenne on tukemassa Petäjä-Sirénin matkaa Tokiossa järjestettäviin kesäolympialaisiin. Alkuvuodesta julkaistava mökkimallisto on osa yhteistyötä. Purjelautailun P S:X-olympialuokassa Suomea edustava Petäjä-Sirén keskittyy tällä hetkellä täysipainoisesti kisoihin valmistautumiseen.

Saaristo on ollut Tuuli Petäjä-Sirénin mielenmaisemaa lapsuudesta lähtien. – Luonnonvoimat ovat läsnä kaikessa, mitä teen. Purjehtimisessa meri ympäröi kaikkialla ja myös suunnitteluni lähtee liikkeelle nimenomaan luonnosta.

Tilaa täältä vapaa-ajan ideakirja ja tutustu samalla Honkarakenteen koko mallistoon.

2 kommenttia