1. Pirteän päivän fetasalaatti
Fetajuusto maistuu tavallistakin ihanammalta, kun sen pyörittää seesaminsiemenissä ja paahtaa rapeaksi pannulla. Raikkautta tuo pomelo, ruokaisuutta paahdetut kikherneet. Pomelo-fetasalaatin reseptin löydät täältä.
2. Punakaali ja lohi kohtaavat verigreipin
Tuleeko sinunkin syötyä punakaalia liian harvoin? Nappaa purppurainen pallero ostoskärryyn seuraavalla kauppareissulla ja valmista siitä herkullinen salaatti, jonka kruunaavat teriyakimarinoitu lohi ja verigreippi. Ota lohi-verigreippisalaatin ohje talteen.
3. Kirpeä kvinoasalaatti saa naaman vääntymään onnesta
Näyttelijä Aksa Korttilan herkku on sitruunainen kvinoasalaatti, johon tulee kesäkurpitsaa, pistaasipähkinöitä ja säilöttyjä sitruunoita. "Niiden hapan maku saa naaman vääntymään, mutta ne ovat silti suurta herkkuani”, Aksa kertoo.
4. Uuni tekee kasviksille taikoja
Kylmän talvipäivän paras salaatti pyöräytetään uunin kautta. Uunipaahdetussa kasvissalaatissa maistuvat muun muassa munakoiso, kikherneet ja viinirypäleet. Maut sitoo yhteen kermainen tahinikastike.
5. Ruokaisa salaatti isolla ärrällä
Oho, patonkia salaatissa! Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa kasasi talviseen kanasalaattiin koko joukon herkkuaineksia. Kun ne ovat paahtuneet uunissa, joukkoon lisätään vielä raikasta klementiiniä.
Salaattia myös jälkiruoaksi
Pilko sesongin sitrukset värikkääksi jälkkärisalaatiksi. Turkkilaisesta jogurtista ja karamellisoidusta, kondensoidusta maidosta sekoitettu kastike kruunaa raikkaan herkun.