Syötävän ihana suppilovahvero
Ruoka
Syötävän ihana suppilovahvero
Pakkasen piristämät syyspäivät ovat parasta suppilovahveroaikaa.
1.10.2010
 |
Kotivinkki

Sienikorin pohja peittyy helposti, koska suppilovahvero (tuttujen kesken ”suppis”) kasvaa usein suurina ryppäinä samoilla mättäillä vuodesta toiseen. Suppilovahvero on lähes poikkeuksetta siisti ja madoton sieni, jonka ruskean lakin alta löytyy hoikka oranssisävyinen jalka.

Voimakkaan makuinen suppilovahvero kestää reilumpaakin maustamista. Pannukakku saa nostetta suppilovahveroista ja currysta. Sieni-tofuvokkia voi maustaa rohkeasti aasialaisten keittiön mausteilla, kun taas Sieni-broilerikastikkeessa suppilovahveron maku pääsee hienosti esiin sellaisenaan.

Etikkaan säilöttynä suppilovahvero on hauska syystuliainen ja oivallinen kumppani monille liharuoille. Satoisaa sientä säilöessä kannattaa suosia kuivaamista, sillä pakastimessa suppilovahvero sitkistyy.

Katso myös:

1 kommentti