Kotivinkki

Sympaattinen teekuppivaloSympaattinen teekuppivalo

Ota Katja Rinkisen vinkistä vaarin ja muunna vanha teekuppi sympaattiseksi lampuksi. Teekuppivalo sulostuttaa kahvipöydässä tai lukulamppuna sängyn päässä.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Näitä tarvitset:  Tee- tai kahvikuppeja Maalarinteippiä Paperia Valaisimen sähköosat, pieni kierrelampunkanta Uuni- tai jääkaappilamppu Harppi Tussi Porakone Timanttireikäporanterä, 30–35 mm Pipetti tai suihkepullo

Tee näin: 1. Valitse porattavaksi leveäpohjainen tee- tai kahvikuppi, sokerikuppi tai kannu. Laadukkaat Arabian astiat eivät ole parhaita valintoja tähän valaisimeen, sillä niiden kovempi materiaali on työläs porata.  2. Teippaa porattavan teekupin pohja ulko- ja sisäpuolelta maalarinteipillä. Teippi estää poranterää lipsumasta ja esinettä lohkeamasta poratessa. Piirrä harpin avulla kupin pohjaan timanttireikäporanterän kokoinen ympyrä porauksen avuksi.  3. Käytä porausalustana kumimattoa tai muuta tahmeaa alustaa, että kuppi pysyy paikoillaan porattaessa. Poraa timanttireikäporanterällä reikä kupin pohjaan. Pyydä apuria pitelemään porattavaa astiaa tiukasti paikoillaan ja kostuttamaan porauskohtaa pipetillä tai suihkepullolla porauksen ajan, niin terä ei ylikuumene. Poraa kaksin käsin ja maltillisesti, jotta kuppi ei lohkea alapuolelta. Poraaminen on helpompaa pylväsporakoneella.  4. Pese astia ja kiinnitä kierrelampunkanta muoviosien avulla paikoilleen. Käytä valaisimessa energiansäästölamppua tai jääkaappilamppua, joka piiloutuu täysin kupin sisään. Posliiniastiat kestävät hyvin kuumenevankin polttimon.

Ohje on Katja Rinkisen kirjasta Vintagen viemää.

Julkaistu: 17.2.2012