Syksyn upeimmat kattausvinkit + kaksi herkullista reseptiä illanistujaisiin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Fyrklövern Suomi
Syksyn upeimmat kattausvinkit + kaksi herkullista reseptiä illanistujaisiin
Syksyn juhlien ja illanistujaisten tunnelma syntyy kattauksesta. On kyse sitten isoista tai pienistä kekkereistä, kaunis kattaus nostaa tunnelmaa ja saa vieraat ihastelemaan.
Julkaistu: 13.10.2021

Aina ei edes tarvita syytä juhlaan, kun voi kattaa pöydän kauniisti. Arkikattauksestakin saa ihanan lisäämällä pöytään kukkia ja kankaiset lautasliinat. Koristeina voi hyvin käyttää myös luonnosta löytyviä oksia, kiviä ja lehtiä. Ajankohtaiset kurpitsat näyttävät upeilta juhlapöydässä.

Nappaa helpot koristeluvinkit käyttöön Fyrklövernin kattamista ihanista pöydistä.

Fyrklövernin upeat astiat saatavilla nyt -20 % alennuksella, katso tarjous jutun lopusta!

Ota kokeiluun myös kaksi bloggari Hilla Stenlundin loihtimaa herkullista reseptiä juhlapöydän tarjoiluun!

Keittolautasen alle katettu matala lautanen toimii katelautasena ja tekee kattauksesta heti viimeistellymmän. Pelkistetyn Norma-astiaston reunassa on kaunis kohokuviointi. Kankaiset lautasliinat kohottavat aina tunnelmaa.
Huolettoman tyylikäs tunnelma syntyy kun pöytäliina levitetään vain osaan pöytää. Hienostunut ja romanttinen Celebration-astiasto suunniteltiin Ruotsin vuoden 2013 kesäisiä prinsessahäistä inspiroituneena.
Kerää kaikki koristeet yhdelle alustalle ja tee pöytään koristeista "tunkutarjotin". Nosta tarvittaessa noutopöydässä koristetarjotin korkeammalle esimerkiksi asettamalla kulhoja tarjottimen alle. Koristeina voi käyttää kurpitsoita, lehtiä, sieniä ja oksia.
Hilla Stenlundin herkullinen syyspata saa porista uunissa kunnes maut ovat ihanasti sekoittuneet ja padan ainekset kypsyneet.

Kasvis-kana-sienipata

Tarvitset

400 g maustamatonta broilerin rintafileetä

2 punasipulia

3 rkl öljyä

200 g suppilovahveroita tai herkkusieniä

300 g tomaatteja

1 punainen paprika

½ kesäkurpitsa

mustapippuria myllystä

½ tl suolaa

½ kanaliemikuutio

2 dl ruokakermaa

1 pkt (170 g) sinihomejuustoa

Tee näin

1. Pilko punasipuli silpuksi sekä tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa valmiiksi paloiksi.

2. Lorauta öljyä padan pohjalle ja lisää mukaan pilkottu punasipulisilppu ja sienet. Paista sipulia ja sieniä, kunnes sienistä on haihtunut enimmät nesteet. Lisää sen jälkeen joukkoon paloiksi pilkotut kanafileet. Paista kanat.

3. Lisää pataan kaikki pilkotut kasvikset sekä suolaa, puolikas kanaliemikuutio, mustapippuria, ruokakerma ja sinihomejuusto murennettuna. Sekoita aineksia hieman keskenään.

4. Siirrä pata 200 asteiseen uuniin ja kypsennä 30 min, kunnes maut ovat ihanasti sekoittuneet ja padan ainekset kypsyneet.

Tarjoile riisin tai juuressalaatin kanssa.

Astettele tällä kertaa aterimet lasiin värikkäiden vaahteranlehtien kanssa. Pese ja kuivaa aina luonnosta poimitut koristeet ennen pöytään asettelua. Korkealaatuiset Siluett-lasit ja Siluett-aterimet viimeistelevät kattauksen.
Erilaisten astioiden sekoittaminen ja yhtenäisyyden rikkominen tuo kattaukseen persoonallisuutta. Asettele esimerkiksi lautasliinat jokainen vähän eri tavalla kattaukseen. Korkeat koristeet ja kukat kannattaa asettaa siten, että ne eivät ole ruokailijoiden näköyhteyden edessä. Norma-astiastossa on astioita sekä mustalla että valkoisella kohokuvioilla.
Minimalistille riittää kattauksessa yksinkertaiset yksityiskohdat. Taita pellavainen lautasliina kolmioksi ja sido solmulle. Lisää solmuun herkkä oksa tai kukka. Valmis!
Hilla Stenlundin syksyinen juuressalaatti syntyy uunissa paahdetuista juureksista, linsseistä ja fetasta.

Syksyinen juuressalaatti

Tarvitset

½ lanttu

4 punajuurta

4 porkkanaa

1 palsternakka

1 punasipuli

3 rkl öljyä

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 tlk (380 g) punaisia linssejä suolaliemessä

1 purkki fetakuutioita öljyssä

Tee näin

1. Kuori ja huuhtele juurekset sekä sipuli. Pilko juurekset ja sipuli tasakokoisiksi lohkoiksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Laita punajuuret hieman erilleen muista kasviksista, jotta punajuuret eivät värjää muita punaiseksi. Lorauta öljyä päälle, lisää suola ja pippuri. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

2. Tyhjennä linssipaketti siivilään ja huuhtele linssit veden alla. Anna veden valua pois.

3. Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Laita uunijuureksia, linssejä ja salaattikuutioita vuorotellen päällekkäin.

Salaatin voi tarjoilla kasvisruokana tuoreen leivän kanssa tai lisukkeeksi esimerkiksi syksyisen pataruoan kanssa.

Kaunis maanläheinen kattaus syntyy vaaleista lehdistä, inkiväärin juurakoista, puusta, koripunoksista ja pellavasta. Celebration-astiaston modernin romanttiset astiat sopivat hyvin myös maanläheiseen kattaukseen.

Musta ja valkoinen on aina vahva ja toimiva yhdistelmä. Tässä kattauksessa kontrastia pehmentää harmaanväriset tekstiilit.
Kommentoi »