Aina ei edes tarvita syytä juhlaan, kun voi kattaa pöydän kauniisti. Arkikattauksestakin saa ihanan lisäämällä pöytään kukkia ja kankaiset lautasliinat. Koristeina voi hyvin käyttää myös luonnosta löytyviä oksia, kiviä ja lehtiä. Ajankohtaiset kurpitsat näyttävät upeilta juhlapöydässä.
Nappaa helpot koristeluvinkit käyttöön Fyrklövernin kattamista ihanista pöydistä.
Fyrklövernin upeat astiat saatavilla nyt -20 % alennuksella, katso tarjous jutun lopusta!
Ota kokeiluun myös kaksi bloggari Hilla Stenlundin loihtimaa herkullista reseptiä juhlapöydän tarjoiluun!
Apilanlehti on nyt Fyrklövern!
Fyrklövern perustettiin Ruotsissa vuonna 1974 ja nimettiin jo silloin Fyrklöverniksi. Fyrklövern tarkoittaa suomeksi neliapilaa. Fyrklövernin kotipaikka on Malmössä ja yritys toimii kuudessa maassa. Nimenmuutoksen myötä Fyrklövernin tavoite oli yksinkertaistaa ja yhdistää viestintää ja näin keskittyä oleelliseen eli tarjota inspiroivia sisustustuotteita ja kattausideoita skandinaaviseen tyyliin.
Kasvis-kana-sienipata
Tarvitset
400 g maustamatonta broilerin rintafileetä
2 punasipulia
3 rkl öljyä
200 g suppilovahveroita tai herkkusieniä
300 g tomaatteja
1 punainen paprika
½ kesäkurpitsa
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
½ kanaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1 pkt (170 g) sinihomejuustoa
Tee näin
1. Pilko punasipuli silpuksi sekä tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa valmiiksi paloiksi.
2. Lorauta öljyä padan pohjalle ja lisää mukaan pilkottu punasipulisilppu ja sienet. Paista sipulia ja sieniä, kunnes sienistä on haihtunut enimmät nesteet. Lisää sen jälkeen joukkoon paloiksi pilkotut kanafileet. Paista kanat.
3. Lisää pataan kaikki pilkotut kasvikset sekä suolaa, puolikas kanaliemikuutio, mustapippuria, ruokakerma ja sinihomejuusto murennettuna. Sekoita aineksia hieman keskenään.
4. Siirrä pata 200 asteiseen uuniin ja kypsennä 30 min, kunnes maut ovat ihanasti sekoittuneet ja padan ainekset kypsyneet.
Tarjoile riisin tai juuressalaatin kanssa.
Syksyinen juuressalaatti
Tarvitset
½ lanttu
4 punajuurta
4 porkkanaa
1 palsternakka
1 punasipuli
3 rkl öljyä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tlk (380 g) punaisia linssejä suolaliemessä
1 purkki fetakuutioita öljyssä
Tee näin
1. Kuori ja huuhtele juurekset sekä sipuli. Pilko juurekset ja sipuli tasakokoisiksi lohkoiksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Laita punajuuret hieman erilleen muista kasviksista, jotta punajuuret eivät värjää muita punaiseksi. Lorauta öljyä päälle, lisää suola ja pippuri. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
2. Tyhjennä linssipaketti siivilään ja huuhtele linssit veden alla. Anna veden valua pois.
3. Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Laita uunijuureksia, linssejä ja salaattikuutioita vuorotellen päällekkäin.
Salaatin voi tarjoilla kasvisruokana tuoreen leivän kanssa tai lisukkeeksi esimerkiksi syksyisen pataruoan kanssa.
