Unelmien Talo&Koti

Syksyn trendit olohuoneessaSyksyn trendit olohuoneessa

Syksyllä olohuone saa syvempiä sävyjä ja muuttuu ihanaksi pesäksi. Kokosimme kauden trendit ja valitsimme 12 suosikkituotetta.
Teksti Atso Mikkola
Kuvat valmistajat ja maahantuojat

Näin päivität olohuoneesi syksyyn

  • Värit tummuvat ja lämpenevät. Nyt rakennetaan tunnelmallista pesää. Se syntyy syvillä ruskean, oranssin, violetin ja harmaan sävyillä. Kulta tuo yksityiskohtiin hehkua.
  • Valtaa koko tila! Vedä sohva keskilattialle ja sommittele sen viereen pikkupöytien ryhmä. Varaa seinusta senkille, jonka päälle rakennat upeimmat asetelmasi. 
  • Yhdistä kevyttä ja painavaa. Muodissa ovat sekä ilmavat rautalankakalusteet että raskaat, komeasti lasitetut keramiikkaesineet. Yhdessä ne tuovat sisustukseen elävyyttä.
  • Seinävaate on pop. Ryijyt ja makramee-työt tulevat julisteiden ja mietelausetaulujen rinnalle. Villa on trendikkäin materiaali.
  • Herkistele yksityiskohdissa. Pikkumaljakot ja minivitriinit viimeistelevät sisustuksen. 
Mitä jos olohuoneen kaikki värit löytyisivät matosta? Vallilan Kosmos-matto, 160 x 235 cm, 189 €. Pieni on kaunista koristeissa. Madam Stoltzin maljakot, 6,90–12 €, ja tuikkulasi, 7,90 €. Kullanruskeat sävyt lisäävät lämpöä sisustukseen.Tyynynpäälliset, 10 ja 8 €, H&M Home. 1960-luvun henkisessä keramiikassa on juurevaa jämäkkyyttä. Chile-pöytävalaisin, 19,90 €, Jotex. Ryijy tekee paluun kevennettynä versiona. Deep-seinäkoriste, 49,95 €, Ellos. Kevyt ja selkeän muotoinen pikkupöytä sopii moneen tyyliin. Hoop-metallipöydät, 89,90 €/2 kpl, Hobby Hall. Neutraalien sävyjen rinnalle nousee syviä ja vahvoja värejä. New Orleans -nojatuolissa on sähäkkää klubitunnelmaa, 219 €, Jotex. Sohva on houkuttelevasti keskilattialla, ja siinä voi istua moneen suuntaan. Moduulirakenteisena sekin on ikään kuin kollaasi. Vallentuna-sohvakokonaisuus, 780 €, Ikea. Tehdastyyli ja paljaat polttimot näyttävät hyvältä. Aneta Flynn -kattovalaisin, 159 €, Bauhaus. Lattiavalaisimet ovat nyt kevyitä. Tekokuuta muistuttava Vintage-valaisin, 85 €, Taloon.com Pienissä aarteissa on herkkyyttä. Lasirasiat, 6–10 €, ja kehys, 10 €, H&M Home. Lyhty, vitriini vai minikasvihuone? Ainakin se näyttää hyvältä sohvapöydällä! Monitoimikoriste, 13 €, Jysk.

Lue lisää:

Syksyn himotuimmat sisustushankinnat

11 tapaa tuoda ruskan värit kotiin

Rennon värikkäät olohuoneet ovat täynnä ideoita

Julkaistu: 7.10.2016