Pehmeä ja upottava matto jalkojen alla – onko mitään ihanampaa? Nämä 10 suosikkia pukevat kodin syksyyn ja pitävät koleuden kaukana

MAINOS

Villaa, nukkaa, karvaa ja kuvioita... Hanki kotiin uusi muhkea matto, ja kylmä ei pääse vieraaksi talvellakaan. Listasimme suosikkimme, jotta pääset helposti ostoksille. Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

10 upeaa mattoa, jotka tekevät kodistasi lempeän lämpimän pesän

1. Värien ja pintojen maisema

Upea käsintuftattu matto on villan ja viskoosin sekoitetta. Rytmikäs raidoitus ja koholla oleva nukka ovat kiinnostavia yksityiskohtia.

BOBO villamatto 160x230 cm Monivärinen
Jotex
BOBO on käsintuftattu nukkamatto villaa ja viskoosia - ainutlaatuinen taideteos, joka on erittäin kestävä ja kauniisti hohtava. Matto sopii erityisen hyvin moderniin sisustukseen. Nukan pituus 28-30 mm. 5000 g/m². Materiaali: 74% villaa, 24% viskoosia. Koko: 160x230 cm. Hoito-ohje: Imurointi. Huomioi, että uudesta matosta irtoaa aluksi nukkaa. Nukan irtoaminen johtuu siitä, että leikkauksen yhteydessä nukan sekaan painuu kuituja jotka nousevat myöhemmin pintaan. Ilmiö ei liity maton laatuun. Älä yritä imuroida kaikkia kuituja heti pois, vaan anna niiden irrota rauhassa vähentääksesi mattoon kohdistuvaa rasitusta. Vinkki: Neljä-kaksi-nolla-sääntö: Matolla tulee olla neljä, kaksi tai ei yhtään huonekalun jalkaa. Älä sijoita kolmea tai yhtä jalkaa matolle, sillä silloin kaluste näyttää putoavan matolta.
389 €

2. Varmasti lämmin ja pehmeä

Luonnollisen värinen lampaantalja on superihana pehmuste penkille tai pikkumatto vuoteen viereen. Joko tunnet paljaiden varpaidesi sukeltavan karvan sekaan?

Skandilock-Maiori Lampaantalja, Sahara
Rum21
Maiori Lampaantalja, Sahara från Skandilock .
124 €

3. Pitkänukkainen kuvio hellii jalkoja

Intialaisen villamaton kuvio muodostuu ruutukuosiin kudotusta nukasta. Matossa on hauskasti etninen fiilis.

Olathe villamatto
Ellos
Käsinkudottu matto villaa. Pintakuvio, jossa pitkä nukka. Loimi puuvillaa. Saatavana kaksi kokoa: 140x200 ja 170x240 cm. Intialla on pitkä historia käsinkudottujen, kauniiden mattojen valmistamisesta. Villamattomme ovat taitavien intialaisten matonkutojien kutomia - kutojilla on takanaan pitkät kudontatekniikan ja käsityön perinteet. Käytä maton alla liukuestemattoa, joka pitää maton napakasti paikoillaan. Elloksella on paljon erikokoisia liukuestemattoja.
299 €

4. Pörheä, lämmin ja graafinen

Chennai-maton kuvio tuo mieleen perinteiset marokkolaiset matot. Mustavalkoinen tyyli sopii moneen kotiin.

Chennai ryijymatto 170x240 cm
Ellos
Käsinkudottu ryijymatto villaa. Erittäin pehmeä, paksu ja miellyttävä matto, jonka kuvio ja kudontatekniikka ovat saaneet innoitusta perinteisistä marokkolaisista matoista. Hapsut. Koko 170x240 cm. Käsinkudotuissa matoissa voi esiintyä pieniä väri- ja kokoeroja. Käytä maton alla liukuestemattoa, joka pitää maton napakasti paikoillaan. Liukuestemattoja on paljon erikokoisia.
519 € 649 €

5. Montako väriä löydät?

Kelim-matto on yksilöllinen, sillä sen lankavalinnat ovat aina viime kädessä kutojan päätös. Kukapa haluaisi täysin samanlaisen maton kuin kaverilla?

Kelim matto, n. 140x200 cm
Ellos
Käsinkudotuissa kelim-matoissa näkyy kutojien luova vapaus. He kutovat matot yksilöllisten värivalintojen ja materiaalien saatavuuden mukaan, joten niissä voi olla myös poikkeavan värisiä kuvioita.Designissa yhdistyvät mielikuvituksen leikki, geometriset muodot ja hienostunut toteutus. Nukka villaa. Loimi villaa. Hoito-ohje: Imurointi / kemiallinen pesu.
309 €

6. Vedenvihreä matto rauhoittaa ensi silmäyksellä

Vaikka Bolsa-maton kuvio on tiuhaan vaihteleva, sen rauhallinen väritys tasoittaa tunnelman. Käsinkudonnan jälki on aina uniikki.

BOLSA villamatto 160x230 cm Vaaleanharmaa
Jotex
Käsinkudottu villamatto joustavaa ja myötäilevää materiaalia. Matossa on kaunis kuvio, jossa hennot sinisen sävyt ja vaalea hapsureuna. 1800 g/m2. Hapsujen pituus 10 cm. Materiaali: 70% villaa, 25% polyesteriä, 5% puuvillaa. Koko: 160x230 cm. Hoito-ohje: Imurointi. Poista tahrat kostealla liinalla. Huomioi, että uudesta matosta irtoaa aluksi nukkaa. Nukan irtoaminen johtuu siitä, että leikkauksen yhteydessä nukan sekaan painuu kuituja, jotka nousevat myöhemmin pintaan. Ilmiö ei liity maton laatuun. Älä yritä imuroida kaikkia kuituja heti pois, vaan anna niiden irrota rauhassa vähentääksesi mattoon kohdistuvaa kulutusta. Vinkki: Villamatto on luonnostaan likaahylkivä eikä likaannu ja tahriinnu helposti.
310 €

7. Väriä ja sahalaitaa, kiitos!

Puuvillainen nukkamatto sopii kaikkiin kodin huoneisiin. Hauskat tupsut lisäävät sen leikkisyyttä.

Lorena Canals Matto Azteca Natural Vintage Blue 120 x 160 cm One Size
Lekmer
Uudista suosikkihuonettasi Azteca Natural Vintage Blue matolla (120 x 160 cm), joka on amerikkalaiselta Lorena Canals -merkiltä. – Käsintehty matto – Kevyt ja pehmeärakenteinen – Leikkisä kuvio – Sopii kaikkiin huoneisiin Koko: 120 x 160 cm Materiaali: 100 % puuvillaa Pesuohje: konepesu: 30 °C
179 €

8. Ylellistä kiiltoa ja samettimaista pintaa

Käsinkudottu viskoosinukkamatto on niin pehmeä ja kiiltävä, että se on kuin silkkiä. Petroolin väri on yksi syksyn suosikeista.

Alton-matto 200x300 cm
Ellos
Pehmeä matto silkkimäistä viskoosia, jossa on kauniita sävyvaihteluita. Yhteensopivat punotut hapsut lyhyillä sivuilla. Koko 200x300 cm. Intialla on pitkä historia käsinkudottujen, kauniiden mattojen valmistamisesta. Viskoosimattomme ovat taitavien intialaisten matonkutojien käsin kutomia - kutojilla on takanaan pitkät kudontatekniikan ja käsityön perinteet. Viskoosimattojen hoito-ohje ja lisätietoja: Säännöllinen imurointi ilman harjaa Älä poista tahroja veden avulla, sillä materiaali ei kestä vettä. Käytä soveltuvaa tahranpoistoainetta. Uudesta matosta saattaa irrota nukkaa. Tämä johtuu leikkausvaiheessa mattoon painuneesta nukasta, joka kulkeutuu käytön myötä pintaan. Irtonukan voi imuroida pois (älä yritä imuroida kaikkia kuituja heti pois, vaan anna niiden irrota rauhassa vähentääksesi mattoon kohdistuvaa rasitusta). Matto on kuljetettu rullattuna, joten matossa saattaa esiintyä viivoja ja taitteita rullatessasi sen auki. Ne katoavat asteittain normaalin käytön ja imuroinnin myötä. Maton reunojen asettuminen lattiaa vasten voi kestää muutaman päivän. Käytä maton alla liukuestemattoa, joka pitää maton napakasti paikoillaan. Liukuestemattoja on paljon erikokoisia.
419 € 599 €

9. Kyntöpellon ja auringonnousun väri

Jos matto on väriltään kuin kultaa, sen päällä käveleminen tekee jokaisesta päivästä taikaa. Uskallatko rakastua tähän okrankeltaiseen jättiin?

TRASTVERE nukkamatto 250x350 cm Okrankeltainen
Jotex
Ylellinen yksivärinen matto, jossa lyhyt nukka ja kaunis, silkkimäisen mattapintainen hohde. Huomioi, että uudesta matosta irtoaa nukkaa. Nukan irtoaminen johtuu siitä, että leikkauksen yhteydessä nukan sekaan painuu kuituja jotka nousevat myöhemmin pintaan. Ilmiö ei liity maton laatuun. Älä yritä imuroida kaikkia kuituja heti pois, vaan anna niiden irrota rauhassa vähentääksesi mattoon kohdistuvaa rasitusta. Huomioi, että voi kestää muutaman päivän ennen kuin maton reunat asettuvat lattiaa vasten, sillä matto on ollut rullalla kuljetuksen ajan. Materiaali: 100% viskoosia. Koko: 250x350 cm. Kuvaus: Nukkamatto, jossa lyhyt nukka ja tiivis kuvio. Nukan pituus 7-9 mm, 3500 g/m². Hoito-ohje: Säännöllinen imurointi ilman harjaa. Tehokkaampaan puhdistukseen suositellaan ammattimaista mattopesua. Ei vesipesua, sillä maton kuidut ovat herkkiä vedelle ja vesi vaikuttaa haitallisesti maton rakenteeseen.
899,50 €

10. Perinteitä kunnioittaen

Kelim-mattojen kuviointi noudattaa perinteisiä kuvio- ja värimalleja. Chalsa-villamatto muistuttaa väreiltään vanhoja ryijyjä.

Chalsa villamatto 170x240 cm
Ellos
Käsinkudottu kelim-villamatto, jossa perinteinen kuvio ja sointuvan sävyiset hapsut. Koko 170x240 cm. Käsinkudotuissa matoissa voi esiintyä pieniä väri- ja kokoeroja. Käytä maton alla liukuestemattoa, joka pitää maton napakasti paikoillaan. Liukuestemattoja on paljon erikokoisia.
415 € 519 €

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Tästä on kyse!

Julkaistu: 10.9.2019