Aurinkolinna, tonttumökki, huima koti vesitornissa... Nämä 10 kotia kiinnostivat lukijoita eniten vuonna 2020

Aurinkolinna, tonttumökki, huima koti vesitornissa... Nämä 10 kotia kiinnostivat lukijoita eniten vuonna 2020
Mitä kotijuttuja lukijamme lukivat vuonna 2020 kaikkein eniten? Kiinnostavimpien kodin joukosta löytyy niin sympaattisia punamultataloja, erikoisia asumisratkaisuja kuin huiman upeita koteja. Katso alta top 10, ykkössuosikki on alimmaisena!
Julkaistu: 28.12.2020

10. Hirsitalo, joka oli jo tuomittu polttopuiksi

"Työ kestää, ja se saakin kestää. Kaiken ei tarvitse heti olla valmista", Lisa sanoo.
Talonpuolikas vartoi vuosikymmenet, että kruunupyyläinen Lisa muistaisi lapsuudenunelmansa. Lisa ja puoliso Patrik ovat kunnostaneet taloa pieteetillä. Lue juttu huimasta hirsitalon remontista.

9. 50-luvun henkeä ilman mummolafiilistä

"Talo ohjailee makuani, enkä suostu ottamaan vastaan mitä vain", Vera sanoo.
1950-luvun rintamamiestalo ihastuttaa rakennusaikaan sopivalla sisustuksellaan. Vaikka 50-luku onkin asukkaan Veran lempivuosikymmen, hän on tarkka siitä, etteivät kaikki huonekalut ole samalta ajalta – muuten koti alkaisi muistuttaa liikaa mummolaa. Kurkista hurmaavaan rintamamiestaloon!

8. Sievä kalastajatorppa saariston rauhassa

1950-luvulla rakennettu torppa oli alun perin vihreä mutta maalattiin vuosikausia sitten punamullalla. Väri sopii Sannan mielestä hyvin saaristoon.
Sanna etsi alun perin mökkiä, mutta löysikin kodin Naantalin saaristosta. Punainen kalastajatorppa täyttää kaikki toiveet: hiljaisuutta ja rauhaa riittää, mutta samalla luonto tarjoaa jatkuvasti tarkkailtavaa. Lue juttu ihanasta kalastajatorpasta!

7. Asuntovaunusta tuli ympärivuotinen koti

Kuusikymppiset Anne ja Kari tykästyivät asuntovaunuelämään niin, että asuvat vaunullaan nykyään ympäri vuoden. "Yksi vuosi emme vain lähteneetkään takaisin kaupunkiin, kun syksy tuli", Anne kertoo. Lue juttu pariskunnan asuntovaunuelämästä.

6. Asuntolaiva kaikilla mukavuuksilla

Helsinkiläiset Matti ja Pirjo haaveilivat täysien mukavuuksien asuntolaivaelämästä vuosikymmeniä. Ja vihdoin toive toteutui! Laivassa on 120 neliötä tilaa, baarikansi – ja vaihtuvat luontomaisemat. Kurkista asuntolaivan sisään tästä jutustamme.

5. Huima koti vesitornissa

Matin ja Marja-Liisan on kiivettävä 167 porrasta aina, kun he tulevat kotiin. Tällaista kotia monella ei olekaan: pariskunta nimittäin asuu vanhassa vesitornissa Nilsiässä. Lue juttu vesitornikodista!

4. Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen koti

Muusikko ja tanssitaiteilija rakastuivat Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan asunnon valoon. Remontti viimeisteli asunnosta unelmakodin. Kurkista Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen kotiin.

3. Tonttumökki vei sydämen jo kynnyksellä

Entinen muonamiehen talo muuttui Kirsin käsissä ihanaksi tuunaajan tuvaksi. Omituinen pikkutalo 1870-luvulta oli hänestä kuin tonttumökki. Lue juttu ihanasta tonttumökistä.

2. Musta hirsitalo merimaisemilla

Hirsirakentamisen ammattilainen Pekka ja hänen puolisonsa Nina rakensivat Eurajoelle unelmiensa kodin. Suurista ikkunoista avautuu upeat merimaisemat. Lue juttu mustasta hirsitalosta täältä.

1. Tuberkuloosiparantolasta tuli kaveriporukan koti

Jyhkeä jugendlinna oli päässyt jo pahasti rapistumaan, mutta sitten kaveriporukka sai hullun päähänpiston. Seitsemän vuoden jättiremontin jälkeen Aurinkolinnasta on tullut upea koti. Kurkkaa sisään Aurinkolinnaan!
Kommentoi »