Minkä värisenä pihasi kukkii? Vaaleanpunainen on ehdoton suosikki kesäkukissa – katso värien top-listaus

Minkä värisenä pihasi kukkii? Vaaleanpunainen on ehdoton suosikki kesäkukissa – katso värien top-listaus
Vaaleanpunaiset ja pinkit kesäkukat vetoavat suomalaisiin. Tänä kesänä aiempaa useampi poimi ostokoriin myös räväkkää oranssia, punaista ja muita kirkkaita värejä, puutarhuri Katja Nikkari kertoo: "Ehkä nyt poikkeusaikana ihmiset kaipaavat väriä."
Julkaistu: 11.6.2020

Hempeää roosaa, heleää pinkkiä tai utuista hattaraa yhdistettynä raikkaaseen vihreään. Kukapa voisi vastustaa vaaleanpunaisia kukkia!

Juuri vaaleanpunainen ja pinkki ovat kesäkukkien väreistä rakastetuimpia, selviää Meillä kotona -sivuston puutarhakyselystä. Kyselyyn vastasi noin 1300 suomalaista keväällä 2020. Kakkos- ja kolmossijoille kirivät punaiset ja valkoiset kukat.

Vaaleanpunainen huuma näkyy myös puutarhamyymälöissä.

– Vaaleanpunaisen ja pinkin eri sävyt ovat ehdottomasti suosituimpia. Olemme aina myyneet niiden värisiä kukkia eniten, kertoo puutarhuri Katja Nikkari PuutarhaNikkareista.

Hempeät pastellisävyt ovat kiehtoneet asiakkaita Nikkarin mukaan jo pitkään. Samaa sanoo myymälävastaava Marjo Kankare-Kämäräinen Pirilän Kukkatalosta.

– Suosikkikukissa, kuten pelargoneissa ja petunioissa on tarjolla paljon vaaleanpunaisen sävyisiä vaihtoehtoja. Itsekin pidän vaaleanpunaisista kukista, ne ovat mukavan heleitä.

Pelargoni on kesäkukkien ikisuosikki ja nyt myös erityisen trendikäs. Kokosimme jutun pelargonien ystäville, lue se täältä!
Puutarhatoimittaja Kati Jukaraisen parvekkeella kukkii muun muassa vaaleanpunaisia petunioita. Lue juttu Katin pihasta täältä.

Joitain vuosia sitten valkoiset kukat kasvattivat suosiotaan. Yhä on monia, jotka Nikkarin mukaan haluavat vain valkoisia kesäkukkia. Samaan tapaan myös esimerkiksi kirkkaanpunaisilla kesäkukilla on oma fanikuntansa.

– Tänä vuonna hieman yllättäen myös hyvin kirkkaiden värien, kuten keltaisen, oranssin ja punaisen suosio on noussut. Ehkä nyt poikkeusaikana ihmiset kaipaavat erityisesti väriä, Nikkari pohtii.

Lohenpunaista, aniliinia... vaaleanpunaisesta löytyy sävyjä moneen makuun!

Mikä on vaaleanpunainen, ja milloin se jo muuttuu liilaksi tai oranssiksi? Joka tapauksessa vaaleanpunaisten kukkien ystävää hemmotellaan toinen toistaan houkuttelevammilla sävyillä: on roosaa, lohenpunaista, fuksiaa, pinkkiä, persikan sävyjä, muun muassa.

Lohenpunainen pelargoni on aika herkku!
Punakosmoksen tummempi keskusta korostaa terälehtien raikkaan viileää punaa.
Tämän ahkeraliisan sävyssä on häivähdys persikkaa.
Voimakas aniliini vangitsee katseet.
Melkein valkoinen, kuitenkin vaaleanpunainen. Ihanan utuinen!

Vaaleanpunainen sopii monen värin kaveriksi

Valkoinen täydentää vaaleanpunaisen heleyttä. Klassikkoyhdistelmä on ihanan raikas ja rauhallinen!
Isotsinnian keskustassa on häivähdys keltaista – korosta sen hehkua istuttamalla keltaisia kavereita.
Mustat petuniat tuovat kontrastia hempeän vaaleanpunaisten ja pinkkien sävyjen rinnalle. Ja eipä etualan limenvihreä suikeroalpikaan ole hassumpi kaveri!
Tosifani yhdistää vaaleanpunaisen eri sävyjä romanttisen runsaasti.
2 kommenttia