Suomi-designia Kontio Haruniressä
Rakenna ja remontoi
Suomi-designia Kontio Haruniressä
Asuntomessukohde 14 on suomalais-japanilaisen perheen koti. Sisustuksen suunnitellut Piia Kalliomäki sai vapaat kädet – kunhan esillä olisi paljon suomalaista muotoilua.
17.7.2015
 |
Meidän Talo

Miten päädyit Kontio Haruniren sisustussuunnittelijaksi?

– Olen tutustunut Kontioon ja myynninedistämispäällikkö Olavi Kujaseen toimittajan työni kautta Kontion lehdistötilaisuuksissa. Tein muutama vuosi sitten kotijutun Kujasen omasta vapaa-ajan kohteesta, joka oli silloin uusi huvilamalli Kontiolla. Olavi Kujanen on myös Haruniren arkkitehti. Hän pyysi minut mukaan messuprojektiin alkuvuodesta.

Mitä Kontio Haruniren sisustukselta toivottiin?

– Asukkaat toivoivat kalustukseen modernia suomalaista designia, kuten Marimekkoa ja Artekia. Tehtäväkseni jäi ottaa yhteyttä valmistajiin, määritellä tuotteet, kalusteiden koot, väritykset ja mallit. Sisustuksessa halusin kunnioittaa vaaleaa hirsipintaa. Siksi seinät ovat kauniin paljaat ja kalusteet vaaleita, klassisen kauniita ja väritys muutenkin luonnonläheinen.

Minkälaisia haasteita asuntomessurakentaminen tuo sisustussuunnitteluun?

– Messukoteja kuvataan lehtiin ja messuluetteloon jo hyvissä ajoin ennen messujen alkamista, joten aikataulu on tiukka. Pysyvä kodin sisustaminen on yleensä paljon pitempi projekti, kun asukkaat tekevät hankintoja pikkuhiljaa ja harkiten. Siksi osa messusisustuksesta on vain messuja varten lainattua.

Mistä nautit Harunire-projektin aikana eniten?

– Nautin siitä, että Kontio ja asukkaat antoivat vapaat kädet sisustuksen suhteen. Kompromisseja ei siis juuri tarvinnut tehdä. Kaikki sujui hyvin, ja mielestäni se näkyy lopputuloksessakin. Tässä projektissa en olisi tehnyt mitään toisin.

Lue lisää asuntomessuista:

Kommentoi »