Avotakka

Suomalaisen somevaikuttajan bungalow hurmaa Englannissa – ”Lähes joka aamu seisoskelen ikkunan ääressä ja vain katselen pelloille”

Suomalaisen somevaikuttajan bungalow hurmaa Englannissa – ”Lähes joka aamu seisoskelen ikkunan ääressä ja vain katselen pelloille”
Suomalaissyntyinen Susanna Hawkins on suosittu bloggaaja ja Instagram-vaikuttaja, jonka Shnordic-tilillä on noin 700 000 seuraajaa. Hän asuu perheineen Lounais-Englannin Bathissa 60-luvun talossa, johon rakennettiin lisäkerros ja suurempia ikkunoita. Talosta tuli hitti, kuinkas muuten.
Julkaistu 25.1.2023
Tyynyt ja rempseä makramee tuovat eloa neutraaliin sisustukseen. Susannan motto onkin, että tekstuurit ovat tärkeämpiä kuin kuviot. Makramee, Whole Lotta Knots.
Sisääntulon kuusimetrinen korkeus on henkeäsalpaava. Portaat johtavat keittiöstä parin makuuhuoneeseen ja Susannan lasiseinäiseen työhuoneeseen. Seinät on maalattu Farrow & Ballin sävyllä All White. Herstal Manola -kynttelikkö on Royal Designista.

Susanna Hawkins perusti kuusi vuotta sitten Shnordic-blogin ja samannimisen Instagram-tilin jakaakseen sisustusideoitaan, kauneus- ja muoti-inspiraatiota, lifestyleä sekä ylipäänsä skandinaavista estetiikkaa. Myöhemmin blogi oli oiva paikka dokumentoida perheen uuden talon remonttia. Susannasta taloineen tulikin somejulkkis, sillä tili on kerännyt jo lähes 700 000 seuraajaa. Mutta mitä Shnordic tarkoittaa?

– Kaikki luulevat, että se tarkoittaa jotain monimutkaista, mutta itse asiassa siinä on vain omat nimikirjaimeni ja sana nordic peräkkäin, Susanna kertoo ja nauraa.

Talon julkisivu muuttui remontissa täysin. Terassialuetta kehystävät rehevä puutarha ja maalaismaisema suurine puineen.

Susanna on kotoisin pienestä kylästä Lounais-Suomesta. Hänen perheensä asuu siellä yhä, ja Susannasta on ihanaa käydä silloin tällöin vierailemassa kotikulmilla.

– Kasvoin maatilalla ja kävin koulua, joka oli niin pieni, että luokallani oli vain kolme oppilasta, Susanna kertoo.

Kyläkoulusta Susanna ponnisti Helsingin yliopistoon ja valmistui neurotieteen maisteriksi. Hän työskenteli lääkefirmassa, kunnes päätti lopettaa työnteon voidakseen viettää enemmän aikaa kahden lapsensa kanssa.

– Päivätyön jättämisen jälkeen minulla oli tylsää. Halusin löytää jonkin työn, joka mahdollistaisi sen, että voisin olla myös lasteni kanssa. Pian perustinkin blogini ja Instagram-tilin, jotka avasivat samalla uran valokuvaajana ja sisällöntuottajana.

Susanna käytti paljon aikaa sopivan sävyn löytämiseksi keittiön kaappeihin. Kaikeksi yllätykseksi Farrow & Ballin pehmeän vaaleanpunainen Pink Ground näytti parhaalta, eikä Susanna ole katunut valintaansa. Kaapistot, British Standard Kitchen ja baarituolit, Cox & Cox.
Remontissa sisäkatto avattiin harjaan asti ja kattoon puhkaistiin ikkunoita avaruuden ja luonnonvalon lisäämiseksi. Tilaan tuli myös uusia ikkunoita, joista on näkymä puutarhaan ja Bathin kaupunkiin. Lasiset liukuovet avaavat kulun puutarhaan. Lattia on tammea.

Susanna tapasi puolisonsa Karibialla. He asuivat ensin New Yorkissa ja Brysselissä ja muuttivat sitten Lontooseen kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2018 Susanna ja hänen miehensä, jota Susanna somessa kutsuu Mr Nordiciksi, päättivät muuttaa kaksilapsiseksi kasvaneen perheensä Bathiin Lounais-Englantiin.

– Bath on ollut lempikaupunkimme siitä lähtien, kun matkustimme sinne häämatkallemme. Rakastamme kaupunkia ja sitä ympäröiviä peltoja.

"En välitä trendeistä enkä halua kotini olevan erityisen näyttävä."
Susanna Hawkins

Perhe vaihtoi viktoriaanisen ajan punatiilitalon läntisen Lontoon liepeillä 1960-luvun bungalow-taloon. Talo oli hyvässä kunnossa, mutta näytti parhaat päivänsä nähneeltä. Se ei ollut sellainen, mitä pari oli etsinyt, mutta puutarha, näkymät sekä mahdollisuus laajentaa saivat heidät vakuuttumaan.

– Rakastuimme katseilta suojassa olevaan tonttiin, jota ympäröivät suuret puut, Susanna kertoo.

Kattoikkuna tuo lisävaloa keittiön kupeessa olevaan oleskelupaikkaan, jonka sohva on koko perheen lempipaikka.
Susannan astia-aarteet ovat näkyvillä lasioven takana. Ovet on hankittu Penroe & Kingiltä. Astioiden järjestely ja asetelmien tekeminen ovat Susannan lempipuuhaa.

Talolle ei ollut tehty mitään sitten 1990-luvun, ikkunoita oli todella vähän ja ne vähäisetkin olivat todella pieniä ja niin ylhäällä, ettei istuessa nähnyt ulos. Talo tarvitsi uusia, korkeita ikkunoita. Myöskään puutarhaan ei ollut talosta kätevää kulkua.

Perhe käytti ensin vuoden taloon tutustumiseen ja koetti ratkaista, millaisia muutoksia se kaipasi. Sitten urakoitsijat pääsivät aloittamaan mittavat muutostyöt.

Suojaisalle terassille on nyt kätevä kulku suoraan oleskelutiloista.
Pihalla on monia viihtyisiä paikkoja oleskeluun.

– Vuokrasimme remontin ajaksi söpön kahden makuuhuoneen asunnon ja kuvittelimme, että se olisi tarpeeksi suuri meille, kun lapset ovat kuitenkin päivät koulussa ja viikonlopuiksi lähdemme usein muualle. Sitten tulikin pandemia, ja jouduimme viettämään 24/7 tuossa pikkuasunnossa ilman omaa tilaa. Se oli hienoinen seikkailu, mutta kaikki meni oikeastaan ihan hyvin, Susanna muistelee.

Remonttiin piti mennä kuusi kuukautta, mutta pandemian vuoksi työ hidastui. Lopulta aikaa meni yhdeksän kuukautta. Remontissa tehtiin lisäkerros osaan taloa ja sisältä kaadettiin lähes kaikki seinät. Myös sisäkatto revittiin parruun asti auki, mikä teki suuren muutoksen talon tunnelmaan.

Talon keskellä on nyt parin unelmakeittiö, jossa on uusi, korkealla oleva katto ja suuret ikkunat.

– Lähes joka aamu seisoskelen ikkunan ääressä ja vain katselen pelloille ja Bathin kaupunkiin.

Perhe viettää eniten aikaa keittiössä, joten oli tärkeää, että siinä on kaikki kohdallaan.

– Kaapistojen värin löytämisessä meni todella paljon aikaa, ja yritimme monia eri vaihtoehtoja. Yllätyksekseni parhaalta näytti pinkki. Minulta meni muutama päivä sulatella asiaa, mutta nyt rakastan väriä.

”Makuuhuoneemme näyttäisi todella tyhjältä ilman panelointia”, Susanna sanoo. Paneeliseinä on maalattu Farrow & Ballin sävyllä Elephant’s Breath. Suuri, neulottu peite pehmentää metallisen katossängyn kantikkaita muotoja. Peite, The Chunky Needle ja sänky, The Cornish Bed.
Makuuhuoneesta on käynti kylpyhuoneeseen.

Sisustus on mielenkiintoinen sekoitus pohjoismaista minimalismia, puhtaita linjoja ja mukavuutta.

– Lisäsin paljon lämmintä vaaleanpunaista muuten hillittyyn väripalettiini, jotta kokonaisuudesta tuli kiinnostava. Tekstuurit ovat minulle oleellisia sisustuksessa, ja tykkään yhdistellä rouheisiin materiaaleihin kudottuja pintoja.

– Haluan, että kotini näyttää sellaiselta, mistä pidän. En välitä trendeistä enkä halua kotini olevan erityisen näyttävä. Haluan vain olla onnellinen kotonani.

Suuresta ikkunasta avautuva näkymä on kuin taulu. Susanna halusi kylpyammeen ikkunan alle, jotta hän voi rentoutua kylvyssä nauttimalla näkymistä. Lattian pienet heksagonilaatat ovat Claybrookstudiosta. Soikea amme, Waters Baths.
Susanna ei halunnut kylpyhuoneen huutavan uutuuttaan muun talon linjasta poikkeavalla tavalla. Puinen allaskaluste, messinkinen peili ja rottinkihyllyt loivat oikeanlaisen tunnelman. Kastin altaat ovat betonia, hanat Grohen.

Vaikka suuret remontit on tehty, Susannalla ja Herra Nordicilla on vielä projekteja toteutettavanaan.

– Laajennamme juuri etupihaamme ja päällystämme vanhan patiomme uudella komposiittiverhoilulla. Se on hyvin samanlainen kuin sisätilojen lattia, joten luulen, että se näyttää upealta valmistuessaan ja yhdistää sisä- ja ulkotilat. Suunnittelemme myös kesäkeittiön rakentamista, jotta voimme nauttia ulkona olemisesta entistäkin enemmän.

60-luvun talossa on remontin jälkeen avoin keittiö-ruokailutila, olohuone, kolme makuuhuonetta ja työtila.
Kommentoi »