Pieni koko, iso ilo! 5 x minimökki, josta löytyy kaikki tarpeellinen ja enemmänkin
Sisustus
Pieni koko, iso ilo! 5 x minimökki, josta löytyy kaikki tarpeellinen ja enemmänkin
Kuinka pieneen tilaan mahtuu kaikki tarpeellinen leppoisaan kesänviettoon? Nämä pikkumökit ovat niin suloisia, että niihin on suorastaan pakko kurkistaa!
Julkaistu 30.4.2020
Meillä kotona

1. Kuin Alman nuoruudessa

Mökissä on 20 neliötä ja puutarhassa sauna, joka näyttää aivan leikkimökiltä.

Elisan ja Jukan pieneen mökkiin mahtuu paljon historiaa, tarinoita ja kaunis mysteerisänky. Hienointa on, että he ovat oppineet tuntemaan neidin, joka rakensi mökin 1930-luvulla. "Olen halunnut tehdä mökin sen näköiseksi kuin se olisi voinut olla Alman nuoruudessa." Kurkista Elisan ja Jukan minimökkiin ja lue sen tarina tästä jutusta.

Vaaleansininen mökkitupa on täynnä ihanan nostalgisia tavaroita.

2. Minimökki kerrostalojen kupeessa

Radiotoimittajan mökkimatka kestää 20 sekuntia, jos hän pitää oikein kiirettä.

Radion luontotoimittaja Juha Laaksonen kuvittaa luontokirjojaan Helsingin Lauttasaaressa kaupunkimökissään. Mökissä voi yöpyä pitkälle syksyyn, sillä tarvittaessa lämmittimen voi laittaa päälle. Lue Juha Laaksosen minimökin vaiheista tästä jutusta.

Mökissä on 12 neliötä, eli aivan tarpeeksi!

3. Yksiön kokoinen kartano

Päivi ja Tapio mökkeilevät 1940-luvulla rakennetussa piian mökissä Lieksassa. Tai siis kartanossa, kuten tuttavat leikkisästi yksiön kokoista mökkiä kutsuvat. Ennen vanhaan mökillä asui kesäisin läheisen tilan piika, joka hoiti lypsykarjaa. Koko hurmaavan piian mökin tarinan löydät täältä!

"Keväällä, kun lehti on koivikossa hiirenkorvalla tai jo neitseellisen vaaleanvihreä ja lintujen viserrys täyttää ympäristön, ei ole maailmassa ihanampaa paikkaa", Päivi sanoo.

4. Aito tilaihme

Täällä mökkeillään perinteisesti: sähköjä tai vesijohtoa ei ole, ja tupa lämpiää puuhellalla.

Soma keltainen mökki on rakennettu 1940-luvulla. Tässä mökissä on viihtyisä oleskelutila, ruokailuryhmä, nukkumapaikka kahdelle, keittiö puuhelloineen – ja vain 22 neliötä! Kurkista sisään aitoon minimökkiin.

Pieni hirsimökki on sisustettu iloisen värikkääksi.

5. Sievä Villa Saga yllättää

Ulkosuihku, keinu ja näköalakeittiö – 14 neliön minimökissä on kaikki! Minimökissä vapaa-aikaansa viettää kolme sukupolvea. Kurkista sisään Villa Sagaan, jos et usko.

Mikä valo! Tässä kelpaa kokkailla ja unohtua unelmoimaan.
1 kommentti