Kotivinkki

Suloinen rintakoru

Suloinen rintakoru
Itse tehty kukkarintakoru on talven kaunein koriste. Tämä kukka ei rispaannu. Tee soma asuste nahanpaloista ja huopuneesta neuleesta. Hanki kangaskaupasta edullisesti nahkapalapussi ja huovuta vanha neule pesukoneessa.
Julkaistu: 27.12.2011

Näitä tarvitset: pala beigeä mokkaa tai nahkaa pala ruskeaa mokkaa tai nahkaa pala huopunutta villaa 2 sulkaa koruneula helmi ompelulankaa neula sakset sormustin (helpottaa nahan ompelussa) (tukikangasta)

Näin teet rintakorun

1. Tulosta kukan kaavat (3 kpl) yhdelle A4-paperille tästä linkistä.

1. Leikkaa ruskeasta nahasta pienempi kukka (kaava nro 3), jonka halkaisija on 10,5 cm. Jos nahka on ohutta, silitä sen alapinnalle 1–2 kerrosta tukikangasta.

2. Leikkaa huopuneesta neuleesta suurempi kukka (kaava nro 2), jonka halkaisija on 12 cm. Harsi kukan reunaan ommel ja vedä langasta, jolloin terälehdet käpristyvät sisäänpäin. Ompele kukan alapintaan kaksi sulkaa.

3. Leikkaa beigestä mokasta kaksi apilan mallista palaa (kaava nro 1, halkaisija 6,7 cm). Taita pala pienemmäksi katkoviivojen mukaisesti. Pala jää kukkamaiseen muotoon, kun ompelet kerroksia yhteen taitosten risteyskohdasta. Tee sama toiselle palalle.

4. Yhdistä kerrokset yhteen keskeltä käsipistoin. Alimmaksi tulee ruskea nahkakukka ja seuraavaksi huopakukka. Kiinnitä beiget mokkakukat huopakukan keskustaan.

5. Ompele kukan keskelle helmi ja taakse koruneula.

Kommentoi »