12 suussasulavaa suklaaherkkua – nappaa ohjeet houkuttelevimpiin leivonnaisiin ja jälkkäreihin!

12 suussasulavaa suklaaherkkua – nappaa ohjeet houkuttelevimpiin leivonnaisiin ja jälkkäreihin!
Kun mielesi tekee suklaata, löydät tästä jutusta ihanimmat ohjeet. Enää tarvitsee vain päättää, haluaisitko kakkua, pullaa, moussea tai vaikka vohveleita!
Julkaistu 22.2.2023

Silkinpehmeä mousse Hans Välimäen tapaan

Keittiömestaritason jälkiruoka valmistuu helpommin kuin uskoisi: Hans Välimäen suklaamousseen tarvitaan vain kolme ainesosaa. Hans tarjoilee moussen kanssa suolaista kinuksikastiketta. Nam!

Suklaamoussen silkkinen rakenne on glukoosisiirapin ansiota.

Appelsiinia ja suklaata juustokakussa

Juustokakkujen ystävä ihastuu ikihyviksi appelsiini-suklaajuustokakkuun. Lumoava kakku vaatii vain puoli tuntia leivonta-aikaa, loput hoitaa jääkaappi.

Appelsiini-suklaajuustokakun voi kruunata vaikkapa kandeeratuilla appelsiineilla.

Suklainen marenkiunelma

Britakakku ja suklaa ovat molemmat todellisia ikisuosikkeja, joten niiden yhdistelmä on suorastaan vastustamaton! Suklaabrita rakennetaan kaakaolla maustetusta pohjasta, marengista ja maitosuklaatäytteestä.

Kesäaikaan suklaabrita saa kaverikseen tuoreita mansikoita.

Vadelmaa suklaarullassa

Rakastatko sinäkin samettisen suklaan ja raikkaiden vadelmien yhdistelmää? Siinä tapauksessa suklaasuun vadelmakääretorttu on sinua varten. Hurmaavaan torttuun tulee sekä ruby- että tummaa suklaata.

Kääri vadelmaista täytettä tummaan torttupohjaan ja kuorruta kahdella suklaalla, niin herkkuhetki on taattu!

Ihanan överi moussekakku

Suklaata ei voi koskaan olla liikaa! Sen todistaa Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen suklaamoussekakku, jossa suklaa maistuu niin pohjassa kuin täytteessä ja kuorrutteessa. Kakussa voi maistaa myös häivähdyksen kahvia ja appelsiinia.

Suklaamoussekakku on suunniteltu neljän hengen seurueelle.

Kastikkein kruunatut vohvelit

Rapeista vohveleista tulee entistäkin herkullisempi, kun yhtälöön lisää suklaan – tai kaksi. Nauti suklaavohvelit maito- ja valkosuklaakastikkeiden kera.

Maustaisiko vohvelitaikinan kaakaolla, maitosuklaalla vai valkosuklaalla? Miksei vaikka kaikilla!

Tosiklassikon moderni versio

Moderneissa mokkapaloissa on reilusti runsaammin kuorrutusta kuin esikuvassaan. Rakastettu myyjäisherkku maistuu aina, ja suloisten pursotuksien ansiosta se näyttää taas aivan uudelta.

Kuorrutus on monen mielestä mokkapalojen paras osa, joten moderniin versioon tulee sitä kaksin verroin.

Tiikerin triplasuklaakakku

Kahvipöytien legendasta kuoriutuu suklaafanin suosikki, kun raidat värjää kaakaojauheen sijaan valko-, maito- ja tummalla suklaalla. Kolmen suklaan tiikerikakkuun tulee himo!

Kolmen suklaan tiikerikakulle kannattaa varata iso vuoka.

Punajuurella mehevöitetty lakubrownie

Jos suosikkeihisi kuuluu suklaan lisäksi lakritsi, laku-punajuuribrownie vie varmasti kielesi mennessään. Punajuuri tekee suklaapaloista taivaallisen tahmeita.

Punajuuri kostuttaa browniet ja lakritsi antaa niihin uutta potkua.

Pullahiiren päiväuni

Pulla on aina hyvä idea! Tahini-suklaakierrepullien sisään kieputetaan mehevää täytettä. Ennustamme näistä nisuista uutta vakiovierasta kahvipöytääsi!

Kauniit pullakiepit maistuvat suklaalle ja seesaminsiemenille.

Kymmenen minuutin mokkaherkku

Kun suklaanhimo yllättää, mutta aikaa on vain vähän, ratkaisu on mokkamukikakku. Helppo kahviherkku valmistuu mikrossa yhdessä hujauksessa.

Herkuttele pehmeä mokkamukikakku jäätelön kera.

Mehevä kakku mustaherukkatäytteellä

Mustaherukka-suklaakakku on paitsi uskomattoman maukas, myös upea ilmestys. Täyteläinen kakku sopii myös vegaaneille.

Marjaisa kakku kuorrutetaan suklaalla ja koristellaan karhunvatukkakeolla.
Kommentoi »