Soma siskonpeti lastenhuoneeseen
Sisustus
Soma siskonpeti lastenhuoneeseen
Matala vinttitila saatiin hyödynnettyä, kun siitä tehtiin tytöille nukkumasoppi. Lasten sänky syntyi vanhasta kerrossängystä, jonka jalat katkaistiin.
13.7.2016
 |
Kotivinkki

Pienten tyttöjen nukkumapaikat aiheuttivat päävaivaa, sillä vanhassa puutalossa tila oli kortilla. Ystäväperhe tarjosi ratkaisuksi vanhaa kerrossänkyä, mutta sille ei löytynyt paikkaa. Yläkerran makkarin kyljessä sijainnut kylmä vinttivarasto oli jo otettu asuinkäyttöön, mutta matalimmillaan vain 60 cm korkea tila oli hankala sisustaa ja sinne kertyi lähinnä ylimääräistä tavaraa. Syvennyksestä päätettiin tehdä tyttöjen nukkumasoppi. Sopiva peti saatiin, kun vanhan kerrossängyn jalat katkaistiin ja rungot yhdistettiin koko huoneen mittaiseksi, yli kolme metriä pitkäksi vuoteeksi. Mäntypuinen runko maalattiin tummanharmaaksi ja patjoiksi ostettiin kaksi määrämittaista vaahtomuovipatjaa. Seinät ja katto maalattiin samalla avartavalla sävyllä, sillä seinäpintaa on vähän ja kattoa paljon. Yhtenäisen värin vuoksi tilan mataluus ikään kuin häviää. Myös huoneen jakanut seinänpätkä poistettiin. Nyt tytöillä on reilusti lattiapinta-alaa leikkejään varten.

Pehmolelut kerätään valkoiseksi maalattuun säilytysarkkuun. Narva-pöytävalaisin ja paperipallot, Jotex.fi.

Pienet söötit yksityiskohdat tuovat tilaan lapsen maailmaa. Korteista kattoon koottu kollaasi ja leikkisät raitatyynyt viimeistelevät ilmeen.

Näppärä säilytyslaatikko toimii samalla yöpöytänä ja askartelutasona. System 3 -laatikko, Lundia.

Näin avarrat makuuhuoneen

  • Loihdi valeneliöitä. Vaaleat pinnat, yhtenäinen väritys kaapistoissa ja seinissä sekä hyvä valaistus avartavat pientä tilaa. Myös oikeaan paikkaan sijoitettu peili suurentaa huonetta, sillä se tuplaa ulkoa tulevan valon määrän ja hämää luomalla vaikutelman, että huone jatkuu.
  • Hanki kalusteita, joilla on monta käyttötarkoitusta. Arkku tai pikkujakkara toimii säilytyskalusteena, yöpöytänä tai istuimena. Pinottavat kalusteet säästävät tilaa ja läpikuultavat lisäävät avaruuden tuntua.
  • Pidä esillä vain tarpeelliset tavarat. Todellinen tilansäästäjä on seinälle nostettava sänky. Se on hyvä ratkaisu, jos haluat kiinteän mutta huomaamattoman vieraspedin.
Kommentoi »