Pientä ja skandinaavista! Suvi sisustaa pikkuruisilla designkalusteilla – "Kun ei pääse sisustamaan omaa kotia, voi onneksi tehdä miniatyyrejä!"

Pientä ja skandinaavista! Suvi sisustaa pikkuruisilla designkalusteilla – "Kun ei pääse sisustamaan omaa kotia, voi onneksi tehdä miniatyyrejä!"
Vihtiläinen Suvi Korppi hurahti miniatyyrisisustamiseen. Hänen "room boxinsa" ovat täyttyneet Vitran ja Artekin klassikkokalusteilla ja Marimekon kuoseilla.

Miten innostuit miniatyyreistä, Suvi?

Harrastan sisustamista, ja olen jo pitkään keräillyt huonokuntoisia designtuoleja ja kunnostanut niitä. Kun huusholliimme ei mieheni mielestä enää mahtunut enempää tuoleja, päätin siirtyä pienempään kokoon.

Olin nähnyt miniatyyrihuoneita eli room boxeja Moderni ja skandinaavinen sisustus -Facebook-ryhmässä. Googlailin lisää ja innostuin.

Millaista miniatyyrisisustaminen on, jos sitä vertaa oikeaan sisustamiseen?

Huoneet eivät tule koskaan varsinaisesti valmiiksi. Jos huvittaa, voi kaiken purkaa ja aloittaa alusta. Budjetissa ei oikeastaan tule vastaan rajoituksia; voi tehdä mitä huvittaa, kunhan vain keksii toteuttamistavan. Jos tekee mieli vaihtaa huoneisiin uudet matot, siihen on kaikki mahdollisuudet – toisin kuin ehkä tavallisesti sisustaessa.

Meillä on mieheni kanssa oma rakennusprojekti alkamassa. Kun ei pääse vielä sisustamaan omaa kotia, voi onneksi tehdä miniatyyrejä!

Eames Lounge -nojatuoli, Eero Aarnion Puppy, Artekin ja BEdesignin seinähyllyt... Tässä kodissa arvostetaan designiä!
Kirjastohuoneen hyllyiltä voi tarkkasilmäisin bongata muun muassa Mariskoolin ja Aalto-vaaseja.

Huoneet ovat niin taidokkaita, että teetkö työksesi jotain käsilläsi?

Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi, joten en varsinaisesti. Mutta miniatyyreihin tutustuin aikoinaan TaiKin Tila ja muoto -kurssilla. Työssäni nuorisoalalla olen kyllä aina askarrellut nuorten kanssa. Room boxeja tehdessäni olen tarkka mittakaavasta: kaiken pitä olla suhteessa 1:12. Silloin lopputuloksesta tulee aidon näköistä.

Mistä materiaaleista esineet syntyvät?

Vanhempani kaivoivat kätköistään lapsuuden nukkekotini tilpehööriä, jota olen tuunannut uusiksi. Lisäksi käytän kaikenlaista kierrätysmateriaalia: wc-paperirullien hylsyt ovat luottomateriaalini, samoin hammastikut ja erilaiset puunpalaset. Puupahvista pystyy veistämään ja muotoilemaan monenlaista. Myös askartelutarvikeliikkeistä saatava fimo-massa on hyväksi todettu.

Ihan kaikkea ei tarvitse kuitenkaan tehdä itse, sillä ulkomailla ja Suomessakin myydään miniatyyriharrastajille kalusteita ja esineitä. Harrastajat tulostavat nykyään myös jonkin verran esineitä 3D-tulostimilla. Sellaisesta haaveilen itsekin!

Onko huoneissa asukkaita?

Näissä huoneissa ei asu nukkeja, vaikka pikkutyttönä niillä leikinkin. Tämä on ennemminkin sisustusharrastus. Joskus meillä käy tuttavien lapsia, mutta heidän en valitettavasti anna leikkiä näillä. Pidän huoneita ikään kuin pieninä taideteoksina.

Eteisen söpö yksityiskohta on pikkuruinen Marimekon paperikassi.
Marimekon Fokus-kuosi ilahduttaa olohuoneen seinällä, pönttöuunin vieressä.

Onko jokin kaluste, jota et ole saanut vielä toteutettua?

Olen pohtinut, miten Pallotuolin saisi tehtyä miniatyyrikoossa. Tutkin usein kalusteita netistä sillä silmällä, että miten ja mistä materiaalista ne voisin toteuttaa. Pallotuolista haaveilen omassa kodissanikin – ehkä jonakin päivänä rahat riittävät!

Noudatatko oikeassa kodissasi samaa tyyliä?

Kyllä vain! Ihan näin paljon designkalusteita meillä ei ole, vaikka olenkin keräillyt rähjiä tuoleja sieltä täältä. Jos olisi olemassa Liisa Ihmemaassa -tyylisiä kutistuspillereitä, voisin muuttaa näihin huoneisiin asumaan...

Näkyvätkö vuodenajat huoneissa?

Joulun lähestyminen näkyy esimerkiksi niin, että joulukuusi valoineen ilmestyy huoneeseen ja paperitähti seinälle.

Makuuhuonetta koristavat trendikkäät puurimat.
Työhuoneen seinällä on tietenkin pienen pieni Uten.Silo-hyllykkö.

Kaikki jutun kuvat: Suvi Korppi

Julkaistu: 25.11.2019
Kommentoi »