Domus-tuoli 12 euroa, Adean sohva 108 euroa – nämä 13 sisustajien kirppislöytöä saavat kateudesta vihreäksi!
Sisustus
Domus-tuoli 12 euroa, Adean sohva 108 euroa – nämä 13 sisustajien kirppislöytöä saavat kateudesta vihreäksi!
Tuntuuko, että kaikki muut tekevät kirpputoreilta ja roskalavoilta uskomattomia design- ja vintagelöytöjä mutta omat kätesi jäävät aina tyhjiksi? Nämä kuvat eivät helpota tuskaasi.
7.6.2019
 |
Meillä kotona

"Äkkiä kassalle, mä ostan ton!"

"Viime kesänä löysin Kokkolan Kallentorin kirpputorimarketista Artekin ritiläpenkin ja Marimekon Flower-maljakon. Penkki maksoi 20 euroa ja maljakko 5 euroa. Kun näin ritiläpenkin hintalapun, taisi sydän jättää muutaman lyönnin välistä. Äkkiä kassalle, mä ostan ton!"

Lotta Rannankari, Kokkola

Ritiläpenkki on alkuperäisessä kunnossa. "Ehkä tulevaisuudessa se saa uutta ilmettä", Lotta Rannankari sanoo. Uutena Artekin ritiläpenkki maksaa noin 500 euroa. Kuva: Lotta Rannankari
Marimekon Flower-maljakko maksaa uutena useamman kympin. Kuva: Lotta Rannankari

Hintalapussa luki "puutuoli 12€"

"Ostin noin kaksi vuotta sitten Artekin Domus-tuolin Patakirppikseltä Porista. Hintalapussa luki vain 'puutuoli 12€', joten myyjä ei selvästikään tiennyt, mitä myi.

Aluksi olin tietenkin vähän epäuskoinen, että voiko se olla Domus? Pikaisen googlauksen jälkeen olin asiasta varma. Hyvä fiilishän siitä tuli – siellä se oli vaan ollut myynnissä, eikä kukaan ollut hoksannut."

Hanna Paananen, Helsinki

Tuolista ei tarvinnut kuin kiristää ruuvit, ja se tuntui kuin uudelta. Uutena Domus-tuoli maksaa yli 600 euroa. Kuva: Hanna Paananen

Ilmaiset löydöt roskalavaryhmästä

"Keväällä 2018 löysin Facebookin roskalavaryhmästä ilmaiseksi vintage-tv-tason, hieman myöhemmin löysin sieltä vielä vanhan koulutuolin. Kiltatuolin löysin työpaikkani varastosta ja sain sen, koska sitä ei tarvittu."

Sonja Suominen

Sonja maalasi vanhan tv-tason ja koulutuolin mustaksi. Kuva: Sonja Suominen
Kuva: Sonja Suominen
Toimistotuoliksi suunniteltu Martelan Kilta-tuoli on ollut tuotannossa vuodesta 1955. Kuva: Sonja Suominen

Klassikkohylly omaksi onnenkantamoisena

"Viime kesänä näin Facebookissa ilmoituksen, että läheisellä Navettakirppiksellä oli tulossa myyntiin vanha String-hyllykkö. Laitoin hyllystä viestiä, mutta joku oli jo ehtinyt varata sen alustavasti. Sehän harmitti. Varaaja ei kuitenkaan hakenut hyllyä, joten sain tiedon, että se odotti minua. Maksoin hyllyköstä 50 euroa.

Metalliosat olivat alunperin valkoiset, ja maali lohkeillut reilusti. Isäni hioi vanhat maalit pois ja ruiskumaalasi metalliosat mustaksi. Hyllylevyt ovat alkuperäisessä kunnossa. Kokonaisuuteen kuuluu vielä lehtihylly, joka ei ole vielä paikoillaan."

Mirkka Huhtala, Muurla

String-hyllyköt maksavat kokonaisuudesta riippuen uutena vähintään satoja euroja. Kuva: Mirkka Huhtala

Kulmasohva heräteostona

"Maaliskuussa kiertelin Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa. Hankintalistalla ei ollut sohvaa, mutta silmiin osui kaunis yksilö. Muistin nähneeni samankaltaisen Facebookin sisustusryhmässä, ja aloin googlata tietoa. Kun paljastui, että sohva oli suomalaisen Adean, sydän alkoi pamppailla!

Kanta-asiakasalennuksen jälkeen hyväkuntoiselle sohvalle jäi hintaa 108 euroa. Rungon jousitus oli irronnut yhdestä kohtaa, mutta korjasimme sen kotikonstein alle parilla eurolla. Irrotettavat kankaat pääsivät pesukoneeseen. Iso sohva tuli tarpeeseen, sillä aiemmalle sohvallemme ei kuusihenkinen perheemme mahtunut yhtä aikaa.

Olohuoneessamme on myös kaksi Artekin lasikantista Y805-pöytää. Sain ne ilmaiseksi työpaikkani kierrätyspäivästä. Pöydät olivat erinomaisessa kunnossa."

Anna Lammi, Vantaa

Adean sohvat maksavat uusina mallista ja kokonaisuudesta riippuen useita tuhansia euroja. Kuva: Anna Lammi

"Juuri tällaisia olin etsinytkin"

"Löysin kaksi Martelan tuolia kuolinpesän tyhjennysilmoituksesta Facebookista. Hinnaksi tulivat ainoastaan bensakulut Hyvinkäältä Lohjalle ja takaisin.

Tuolit olivat todella hyväkuntoiset. Ainoastaan kävin ostamassa tuolin jalkoihin nupit, jotka niistä puuttuivat. Hintaa tälle ''kunnostukselle'' tuli noin kuusi euroa. Juuri tämän tyylisiä ja värisiä tuoleja olin etsinytkin."

Taru Juntikka, Hyvinkää

Kuva: Taru Juntikka

"Luulin, että hinnassa oli näpyttelyvirhe"

"Löysin vanhan antiikkikaapin Facebookin Kruununhaka kierrättää -ryhmästä. Myyjä myi iäkkäiden vanhempiensa puolesta sitä pois remontin tieltä. Hinnaksi oli merkitty 60 euroa. Luulin ensin, että siinä oli näpyttelyvirhe, hinta oli niin uskomaton.

Hyväkuntoinen kaappi oli ollut iäkkäällä pariskunnalla yli 30 vuotta ja he toivoivat, että se olisi myös meillä seuraavat 30 vuotta."

Henna Hallikainen, Helsinki

Raskastekoinen kaappi ei mahtunut hissiin vanhassa eikä uudessa kodissaan, joten se piti kantaa portaita ensin alas viidennestä kerroksesta ja sitten ylös kymmenenteen kerrokseen. Kuva: Henna Hallikainen

Kauan kaivatut pinnatuolit

"Olin pitkään haaveillut vanhoista pinnatuoleista, mutta opiskelijana en ollut raaskinnut maksaa uusien tuolien hintaa. Alkuvuodesta löysin kierrätyskeskuksesta tuolit 5 euron kappalehintaan. En voinut olla ostamatta!

Tuolien maalipinta oli huonossa kunnossa. Hioin ja maalasin tuolit puolihimmeällä mustalla kalustemaalilla. Tuolit ovat nyt olleet pari kuukautta käytössä, ja olen vieläkin niihin yhtä ihastunut kuin alussa."

Malin Ahlroth, Helsinki

Malin Ahlroth löysi neljä pinnatuolia yhteishintaan 20 euroa. Kuva: Malin Ahlroth

Täsmälöytö kahdella eurolla

"Olin etsinyt jo kauan vanhan Aarikan tyylistä naulakkoa. Alkuvuodesta sitten löysin tämän Tampereen Tarina-kirppikseltä kahden euron hintaan. Hinta ei todellakaan kirpaissut. Halusin jättää alkuperäisen värin näkyviin, joten naulakko tuli käyttöön sellaisenaan."

Sandra Järvenperä, Parkano

Kuva: Sandra Järvenperä
2 kommenttia