Sisusta kuin sisällä – näin sisustat parvekkeen ja terassin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Veke
Sisusta kuin sisällä – näin sisustat parvekkeen ja terassin
Parvekkeella ja terassilla voi hyvin jatkaa samanlaista sisustustyyliä kuin sisälläkin. Kesäolohuoneen kalusteita valitessa kannattaa kartoittaa omat ja perheen tarpeet sekä miettiä millaisiin olosuhteisiin kalusteet tulevat.
Julkaistu: 29.4.2021

Suomen kesä on lyhyt, joten siitä kannattaa ottaa kaikki irti! Elämän siirtyessä parvekkeelle, terassille tai pihalle, on sinne luotava mahdollisimman mukavat olosuhteet omien tarpeiden mukaan.

Ulkotiloja sisustaessasi mieti, mitä sinä ja perheesi haluatte tehdä terassilla tai parvekkeella. Tarvitsetteko ulos täysimittaisen ruokapöydän, missä syötte suurimman osan kesän ateroista ja pidätte illanistujaisia? Vai olisiko teillä käyttöä enemmänkin yhteiselle löhönurkalle?

Terassin ja parvekkeen sisustus voi hyvin jatkaa sisätilojen tyyliä tai olla jotain aivan muuta. Ulkotiloja sisustaessa kalusteiden materiaaleilta vaaditaan enemmän kuin sisäkalusteilta. Sillä kalusteiden tulee kestää niin säiden vaihtelua, auringon paahdetta kuin kosteuttakin vaikka ne sijaitsisivat katetulla terassilla tai lasitetulla parvekkeella.

Puutarhakalusteet ovat pitkäaikainen hankinta ja siksi niiden valintaan kannattaa paneutua ja miettiä, mitkä ovat omat tarpeet, mikä materiaali olisi paras ja miten kalusteita säilytetään talven ajan. Muista myös, että monia kalusteita voi käyttää myös sisällä!

Puutarhakalusteiden materiaalit

Puutarhakalusteiden yleisimmät materiaalit ovat puu, muovi, polyrottinki ja rottinki. Materiaalin valinta riippuu omista mieltymyksistä ja paikasta, mihin niitä valitaan.

Luonnonmateriaalit

Luonnonmateriaali puutarhakalusteissa on kestävä valinta, kun niitä huoltaa säännöllisesti.

Luonnonmateriaalit, kuten puu ja rottinki ovat juuri nyt trendikkäitä, mutta myös ajattomia. Oikein kohdeltuna ne kestävät kauniina pitkään. Luonnonmateriaaleja kannattaakin huoltaa vuosittain sekä pitää säältä suojattuna katetuissa ulkotiloissa.

Polyrottinki ja muovi

Kevyet polyrottinki- ja muut muovikalusteet sietävät hyvin erilaisia sääolosuhteita – niin auringon paahdetta kuin vesisadetta. Ne kestävät hyvänä vuodesta toiseen ja tarvitsevat vain säännöllistä pesua sekä puhdistusta.

Näin sisustat parvekkeella

Parvekkeen koko määrittelee yleensä myös kalusteiden koon. Pienelle parvekkeelle kannattaa hankkia siroja ja pieniä kalusteita. Sisusta parvekkeelle vaikkapa lokoisa löhönurkka riippukeinulla ja pehmeillä tyynyillä.

Lasitettu parveke antaa jo enemmän vaihtoehtoja kalustemateriaaleille kuin säiden armoilla oleva avoparveke. Pienellä parvekkeella sisustusta kannattaa myös nostaa ylöspäin hyllyillä ja amppeleilla, joiden avulla parvekkeesta otetaan jokainen neliösentti käyttöön.

Terassin sisustaminen

Tilava, laudoitettu tai kivetty terassi antaa sisustajalle enemmän vapauksia, varsinkin katettuna. Kun tilaa on paljon, kannattaa sitä jakaa sijoittamalla kalusteita toiminnoittain. Oleskelua varten oma nurkkaus ulkosohvalle ja riippukeinulle sekä ulkona syömiseen oma paikkansa ruokailuryhmälle. Säänkestävä matto sitoo kokonaisuuden yhteen.

Sisustat sitten parveketta, terassia tai puutarhaa viimeistele sisustus pehmeillä tyynyillä, vilteillä ja kasveilla. Muista kuitenkin viedä tekstiilit sateelta suojaan aina katoksen alle tai sisätiloihin.

Tänä kesänä parveke tai terassi sisustetaan rohkeasti boheemin maanläheisesti luonnonmateriaaleilla. Sekoitetaan eri materiaaleja ja nautitaan kesästä rennon huolettomasti.

Kommentoi »