Sisusta kuin prinsessa Victoria
Sisustus
Sisusta kuin prinsessa Victoria
Ruotsin kruununprinsessa Victorian koti Hagan linnassa Tukholmassa on yhdistelmä klassisuutta, modernia ja kodikkuutta. Poimi kotiisi kuninkaalliset sisustusideat!
Julkaistu 8.3.2017
Meillä kotona
Kruununprinsessa asuu perheineen Hagan linnassa, joka sijaitsee Hagaparkenissa Solnan kunnassa Suur-Tukholman alueella.
Victoria, Daniel, Estelle ja Oscar muodostavat ihan tavallisen perheen. Siitä todisteena he eivät istu iltaisin valtaistuimilla vaan mukavalla sohvalla. Liina-sohva, 182 x 90 x 86 cm, 1347 €, Asko.
Valitse antiikin ja sukupotrettien sekaan myös moderneja ja terävälinjaisia huonekaluja. Ne kertovat dynaamisesta elämästä osana nykyaikaa. Sandbjerg-pöytäsetti, korkeudet 41 ja 38 cm, 44,99 €, Jysk.
Rumat ja arkiset esineet aiheuttavat ihottumaa liljanvalkoisille käsille. Vaihda siis kaikkien lipastojen ja kaappien nupit upeisiin antiikkivetimiin! Antiikkimessinkinen vedin, 3,99 €, Clas Ohlson.
Ylellinen matto on kaiken sisustamisen lähtökohta, sillä lattian kuuluu tuntua pehmeältä. Suosi klassisia, suvussa satoja vuosia käytettyjä malleja. Avela-chenillematto, 160 x 230 cm, 119 €, Kaluste10.
Kaikki muu keinovalo paitsi kristallien läpi suodattunut tuntuu häikäiseltävä ja räikeältä! Onneksi tässä valaisimessa on myös kynttilänkäyttömahdollisuus. Krageholm-kattokruunu, korkeus 52 cm, 454,90 €, Taloon.com.
Kello on hyvä sulkea lasikuvun sisään, jotta aika ei pääsisi syövyttämään kuninkaallista instituutiota. Samalla tikitys vaimenee miellyttävän pehmeäksi. AMS-vuosikello, 129 €, kuvun halkaisija 12 cm, Kultatähti.
Olohuone on kodikas ja tyyliltään hyvin klassinen. Tehostevärinä on käytetty violettia.
Punaisella, ylellisellä kankaalla verhoiltu tuoli on suuren salongin väripilkku.
Ruokasalin yksityiskohdat ovat loppuun saakka harkittuja, viinirypäleitä myöten.
Victoria, kuten kaikki muutkin kuninkaalliset, on sukurakas, sillä ilman sukua hänkin olisi vain tavis. Sirottele sinäkin tätien ja serkkujen kuvia sivupöydille. Villa Stockmannin valokuvakehys, 10 x 15 cm, 24,90 €, Stockmann.
Samppanja muodostaa tärkeän osan kuninkaallisten ravinnosta, joten hyvä jäähdytin on tärkeä. Urban-samppanjajäähdyttimen muotoilu tuo mukavasti mieleen Ruotsin uljaan viikinkimenneisyyden, 145 €, Jotex.
 Sohva kuuluu täyttää koristetyynyillä. Sopivia sävyjä ovat osteri, samppanja ja crème brûlée. Opeta myös lapsesi käyttämään oikeita väritermejä! Silkkinen Paloma-tyynynpällinen, 45 x 45 cm, 27,90 €, Stockmann.
Ruokasalissa toistuvat sinisen eri sävyt. Kunhan ruokailijoita ei ala nukuttaa – sinisellä värillä kun on taipumus rauhoittaa.
Pääsisäänkäynti vihjaa tummalla ja mahtipontisella sisustuksella, että nyt ollaan astumassa sisään arvokkaaseen rakennukseen.
Linnassa perinteiset tavat ovat vielä kunniassa.  Jätäthän siis käyntikortin tarjottimelle! Muista myös, että jumpassa voi aina korvata askelkyykyt hoviniiauksilla. Appari-apinapatsas, korkeus 22 cm, 49,95 €, Ellos.
Sijoita sohvan takana olevalle sivupöydälle kaksi pöytävalaisinta. Jalan pylväsmäiset muodot viestivät sivistyksestä ja pitkistä perinteistä. Cambridge-pöytävalain ja Armani-36-varjostin, korkeus 87 cm, 121,90 €, Watt We Got.
Kuninkaallinen sisustus viimeistellään tuoreilla kukilla. Niiden kuuluu olla isoja eikä määrässä saa kitsastella. Maljakko sen sijaan voi olla yksinkertainen – sehän ei puskan alta näy. Jennifer-lasimaljakko, 40 cm, 17,99 €, Plantagen.

Kuvat Hagan linnasta: Kungahuset.se, Klas Sjöberg / The Royal Court, Klas Sjöberg. Victorian kuva All Over Press.

Lue lisää:

Kommentoi »