Avotakka

Sisusta koti fengshui-oppien mukaan

1

Fengshui on itämainen filosofia, joka muistuttaa ympäristön ja ihmisen välisen yhteyden ja harmonian tärkeydestä sekä kodin ja muun elämän vuorovaikutuksesta. Periaatteiden avulla syntyy koti, joka inspiroi ja rauhoittaa.
Teksti Kari-Otso Nevaluoma
Kuvat Riikka Kantinkoski
  • Fengshuin mukaan kukin alue kotona heijastaa tiettyä elämänaluetta, jolle on oma luontainen elementtinsä. Jos kaipaat muutosta, voit järjestellä ja tehostaa tiettyjä alueita.
  • Kaikki lähtee puhtaasta ja siististä kodista. Epämieluisat ja tarpeettomat tavarat syövät energiaa.
  • Panosta sisäänkäyntiin kaikki aistit huomioiden. Selvästi merkitty ulko-ovi, esteetön kulku, hyvä valaistus ja ihana tuoksu toivottavat hyvän energian tervetulleeksi. Vaate- ja kenkäröykkiöt, narisevat saranat ja vastaan lehahtava tunkkainen huoneilma toimivat päinvastoin.
  • Yhdistele olemassa olevia esineitäsi ja kalusteitasi uusin tavoin. Kauan paikallaan olevilla esineillä on tapana muuttua näkymättömiksi energiasyöpöiksi.
  • Käyttämättömässä huoneessa aistii pysähtyneen tunnelman. Tee kodin jokaisesta tilasta niin viihtyisä ja tarpeellinen, että haluat käyttää sitä.
  • Valitse värejä ja materiaaleja intuition avulla. Värien tarve on yksilöllinen ja vaihtelee, mutta niiden vaikutus hyvinvointiin on suuri. Ihminen voi paremmin säilyttäessään yhteyden ympäristöön, joten suosi luonnonmateriaaleja etenkin niissä pinnoissa, joihin on suora ihokosketus, kuten lattiassa, matoissa ja vuodevaatteissa.
  • Jo pieni muutos vaikuttaa. Siirrä sohvaa seinästä vaikka vain 10 senttiä, niin valo kulkee paremmin ja tilantuntu kasvaa.

Asiantuntija: sisustussuunnittelija Giselda Autio

Lue lisää:

Tutustu Giseldan sisustusfilosofiaan Coffee Table Diary -blogissa

Näin sisustat rauhallisen makuuhuoneen

Kokoa kaunis kasvisommitelma – 9 ideaa

Julkaistu: 12.8.2016