Sipe Santapukin jättiremppa ja Heli Laaksosen värikäs maalaistalo kiinnostivat eniten vuonna 2019 – kurkista kahteen suosikkikotiin!

Sipe Santapukin jättiremppa ja Heli Laaksosen värikäs maalaistalo kiinnostivat eniten vuonna 2019 – kurkista kahteen suosikkikotiin!
Sipe Santapukin tavoitteena oli tehdä perheelle koti, josta huokuu syvä sielun rauha. Runoilija Heli Laaksosta taas viehättää vanhan maalaistalon henki: tuvan narahteleva lattia ja elämää nähneet seinät. Nämä kaksi kotijuttua olivat lukijoiden suosikit vuonna 2019.

Meillä kotona -sivuston suosituin kotijuttu viime vuonna kertoi Apulanta-yhtyeestä tutun Sipe Santapukin valtavasta remonttiurakasta. Santapukki pelasti rapakuntoon päässeen vanhan puutalon. Hänen, puoliso Minna Kaupin ja Ukko-pojan persoonallinen koti valmistui vuoden 1938 pienkerrostaloon.

Vanhaa henkeä ja ekologisuutta on kunnioitettu säilyttämällä kaikki säästämisen arvoinen ja tekemällä toisten roskista aarteita. Työläintä oli kellarin maa-aineksen vaihto ja tilan eristys. Santapukki kuvaa urakkaa omaksi "suo, kuokka ja Simo" -saagakseen.

Väriä ja minimimäärä mukavuuksia

Toinen sivustomme vuoden 2019 suosikkikotiuttu kertoi talosta, josta ei puutu väriä eikä räsymattoja. Runoilija Heli Laaksonen ja hänen puolisonsa Miikka Lappalainen asuvat 140-vuotiaassa maalaistalossa Raumalla vähillä mukavuuksilla. Talossa on säästetty niin paljon vanhaa, kuin mahdollista, sillä pariskunnalle arvokkainta on vanhan talon henki ja kauneus.

– Tupakeittiö on lempipaikkani. Lähes kolmimetrisen ruokapöydän äärellä luen lehtiä, kirjoitan, maalaan, meikkaan ja syön. Kun maailma murjoo, käperryn kotiin. Täällä ei tarvitse ottaa iloista ilmettä ketään varten, Laaksonen kertoo jutussa.

Julkaistu: 23.12.2019
1 kommentti