Meidän Mökki

Sinivalkoinen unelma! 1970-luvun mökki muuttui romanttiseksi kesäparatiisiksi

Mainos
1970-luvun mökin tumma värimaailma muuttui pikaremontissa raikkaiseen siniseen ja valkoiseen. Samalla tyyli pehmeni lempeän romanttiseksi.
Teksti Ilona Pietiläinen
Kuvat Hanne Manelius
kuva
1970-luvun siniset, punaiset ja keltaiset värit korvautuivat puhtaalla valkoisella. Ripaus sinistä raikastaa uutta ilmettä entisestään. Sisustus on taitavasti koottu yhdistelmä modernia, talonpoikaisuutta ja lomaklassikoita.
kuva
Tällä mökillä osataan kierrättää ja olla luovia. Terassin säänkestävä tarjoilupöytä syntyi Porista hankituista Singerin jaloista ja vanhasta leivintasosta. Kokonaisuus ruokkii silmää sekä vieraita.
kuva
Musta kamina  tuo lämpöä olohuoneeseen. Vanhan keinutuolin verhoilu liittää mörököllin taitavasti vaaleaan sisustukseen.
kuva
Makuuhuoneeseen tullaan olohuoneesta. Alun perin tumma senkki uudistui mökin tunnelmaan sopivaksi Empire-kalustemaalilla.
kuva
Kapea ikkunanauha kiertää makuuhuonetta. Herkkä sinisen, harmaan ja vihreän sävyjä yhdistelevä tapetti tuo tänne pehmeää ja unenomaista tunnelmaa.
kuva
Lähes nollabudjetilla rakennetun keittiön alakaappien ovet on verhoiltu ylijäämäpaneelilla. Osassa kaapeista ovet on korvattu ilmettä keventävillä verhoilla. Tyyliin sopiva harmaa taso hankittiin rautakaupasta.
kuva
Soma saareke on alun perin pikkukaupan myyntitiski. Arabian sinivalkoiset Maisema-astiat saatiin mökkikaupan mukana, ja ne ovat nyt omistajaperheen suosikkeja. Kokoelmaa on täydennetty kirpputoreiltakin.
kuva
Terassi tarvitsi kaiteen, mutta maisemaa ei haluttu peittää. Ratkaisuksi keksittiin valkoinen köysi ja puusepän tekemät, valmiiksi rei´itetyt tolpat. Veneliikkeestä tilatut koristepallot kruunaavat tolpat.
kuva
Mitään kaunista ei heitetä pois. Ei myöskään vanhoja laituritikkaita. Terassin alta kasvava kärhö saa nyt villisti kiipeillä tikkaita pitkin kohti taivasta. 
kuva
Konstailemattomat puukalusteet olivat ensimmäinen hankinta mökille. Ne sopivat kauniisti selkeään arkkitehtuuriin ja terassin veneilytunnelmaan.
kuva
Perheen kuopus päätti muutama vuosi sitten rakentaa majan suurten puiden väliin, ja myös perheen isä innostui hankkeesta. Koko määräytyi vanhojen ikkunoiden ja puiden väliin jäävän tilan mukaan.
kuva
Kuopuksen vartuttua majaa ei ole tarvittu enää leikkeihin. Maisemat ovat silti yhä komeat ja rakennustyön laatu hyvä, joten se toimii nykyisin vierasmajana. 
kuva
Kun ostaa vanhan mökin, saa myös mukana myös palan historiaa. Jykevään mäntyyn naulattu vellikello muistuttaa rannan aiemmista lomailijoista. Se on luultavasti 1920-luvulta, kuten tontilla sijaitseva saunamökkikin.

Lue lisää:

Näkymä tyynelle järvelle ja satavuotiaat hirret – 10 unelmien mökkisaunaa

Sininen sisustus tuo kotiin taivaan ja meren

Työmaaparakista tuli 18 neliön tyylikäs mökki

Julkaistu: 21.4.2017
Katso myös nämä