Sinivalkoinen unelma! 1970-luvun mökki muuttui romanttiseksi kesäparatiisiksi
Sisustus
Sinivalkoinen unelma! 1970-luvun mökki muuttui romanttiseksi kesäparatiisiksi
1970-luvun mökin tumma värimaailma muuttui pikaremontissa raikkaiseen siniseen ja valkoiseen. Samalla tyyli pehmeni lempeän romanttiseksi.
21.4.2017
 |
Meidän Mökki
1970-luvun siniset, punaiset ja keltaiset värit korvautuivat puhtaalla valkoisella. Ripaus sinistä raikastaa uutta ilmettä entisestään. Sisustus on taitavasti koottu yhdistelmä modernia, talonpoikaisuutta ja lomaklassikoita.
Tällä mökillä osataan kierrättää ja olla luovia. Terassin säänkestävä tarjoilupöytä syntyi Porista hankituista Singerin jaloista ja vanhasta leivintasosta. Kokonaisuus ruokkii silmää sekä vieraita.
Musta kamina  tuo lämpöä olohuoneeseen. Vanhan keinutuolin verhoilu liittää mörököllin taitavasti vaaleaan sisustukseen.
Makuuhuoneeseen tullaan olohuoneesta. Alun perin tumma senkki uudistui mökin tunnelmaan sopivaksi Empire-kalustemaalilla.
Kapea ikkunanauha kiertää makuuhuonetta. Herkkä sinisen, harmaan ja vihreän sävyjä yhdistelevä tapetti tuo tänne pehmeää ja unenomaista tunnelmaa.
Lähes nollabudjetilla rakennetun keittiön alakaappien ovet on verhoiltu ylijäämäpaneelilla. Osassa kaapeista ovet on korvattu ilmettä keventävillä verhoilla. Tyyliin sopiva harmaa taso hankittiin rautakaupasta.
Soma saareke on alun perin pikkukaupan myyntitiski. Arabian sinivalkoiset Maisema-astiat saatiin mökkikaupan mukana, ja ne ovat nyt omistajaperheen suosikkeja. Kokoelmaa on täydennetty kirpputoreiltakin.
Terassi tarvitsi kaiteen, mutta maisemaa ei haluttu peittää. Ratkaisuksi keksittiin valkoinen köysi ja puusepän tekemät, valmiiksi rei´itetyt tolpat. Veneliikkeestä tilatut koristepallot kruunaavat tolpat.
Mitään kaunista ei heitetä pois. Ei myöskään vanhoja laituritikkaita. Terassin alta kasvava kärhö saa nyt villisti kiipeillä tikkaita pitkin kohti taivasta. 
Konstailemattomat puukalusteet olivat ensimmäinen hankinta mökille. Ne sopivat kauniisti selkeään arkkitehtuuriin ja terassin veneilytunnelmaan.
Perheen kuopus päätti muutama vuosi sitten rakentaa majan suurten puiden väliin, ja myös perheen isä innostui hankkeesta. Koko määräytyi vanhojen ikkunoiden ja puiden väliin jäävän tilan mukaan.
Kuopuksen vartuttua majaa ei ole tarvittu enää leikkeihin. Maisemat ovat silti yhä komeat ja rakennustyön laatu hyvä, joten se toimii nykyisin vierasmajana. 
Kun ostaa vanhan mökin, saa myös mukana myös palan historiaa. Jykevään mäntyyn naulattu vellikello muistuttaa rannan aiemmista lomailijoista. Se on luultavasti 1920-luvulta, kuten tontilla sijaitseva saunamökkikin.
1 kommentti