Sininen sisustus tuo kotiin taivaan ja meren
Sisustus
Sininen sisustus tuo kotiin taivaan ja meren
Sininen kuuluu suomalaisten suosikkiväreihin. Moni valitsee sinistä makuuhuoneeseen, mutta se näyttää viehkeältä kodin muissakin tiloissa.
11.4.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Vanha torppa jatkaa elämäänsä pariskunnan kesämökkinä. Sininen astiakaappi oli keittiössä jo ennestään, ja se on edelleen alkuperäisessä värissään. Ympärillä on kokoelma uutta ja vanhaa sinivalkoista posliinia. Viherkasvit on istutettu hauskasti GreenGaten jättikuppeihin.
Yli satavuotias hirsihuvila on nykyään lapsiperheen vapaa-ajankotina. Koska kiinteää säilytystilaa on vähän, lisäsäilyttimiksi hankittiin kaappeja ja lipastoja. Vanhaa emännänkaappia mukaileva astiakaappi ostettiin Fasaani Antiikista Helsingistä ja maalattiin voimakkaan siniseksi.
Mökkikaupan mukana tullut ruokailuryhmä oli uuden omistajaparin mielestä juuri oikean sävyinen, joten sitä ei maalattu uudestaan. Hirsiseinät ja puolipaneeli sitä vastoin saivat valkoisen värin, samoin lautashylly. Vanhat posliinivadit käyvät koristeista, mutta tarvittaessa ne otetaan mukaan kattaukseen.
Kuisti on sisustettu omakotitalon kesäolohuoneeksi. Eripariset lipasto ja peili näyttävät aivan peilipiirongilta, kun molemmat maalattiin siniseksi. Patinoitunut pinta saatiin aikaan yhdistämällä keskenään sinisen eri sävyjä. Tapettitalon näyttävä tapetti on nimeltään Pappilan parempi huone.
Huvilan työhuoneen lattia maalattiin sähäkän siniseksi, upeaksi taustaksi pönttöuunille ja valkoisille kalusteille. Rakennuksella on ikää yli sata vuotta, joten seiniin on ehtinyt kertyä kerroksittain tapettia. Lautaseinää on otettu tilapäisesti esille – ja toimiihan se kauniisti näinkin.
Sininen ja valkoinen on levollinen väripari makuuhuoneessa. Koska kapeassa tilassa ei ole tilaa erillisille yöpöydille, perheen äiti keksi kiinnittää pienet seinähyllyt sängyn molemmin puolin. Katonrajaa koristaa uppopuun karahka.
1800-luvun maatilalla on useampikin makuuhuone. Perhe kutsuu sinivalkoiseksi sisustettua huonetta talvimakkariksi, sillä sitä lämmitetään ympäri vuoden. Muut nukkumatilat ovat vain kesäkäytössä. Pönttöuuni on alkuperäinen, se on vain huollettu ja maalattu.
Vanhalla kalastajatilalla on päätalon lisäksi useampia rakennuksia. Rantamökistä kunnostettiin levollinen makuutila vieraille, ja tänne on myös ihana vetäytyä omine ajatuksineen. Kierrätyskalusteet raikastuivat, kun ne maalattiin sinivalkoisiksi. Sisustustekstiilit valittiin samalta väripaletilta. Seiniä ei maalattu kokonaan valkoisiksi vaan harjan alle jätettiin näkyviin pala kauniisti patinoitunutta lautaseinää.

Lue lisää:

Kommentoi »