Kotivinkki

Valkeat astiat ja sirot lasimaljakot kaapin perukoille! Nyt halutaan käsintehdyn näköistä keramiikkaa ja rouheita vaaseja

Valkeat astiat ja sirot lasimaljakot kaapin perukoille! Nyt halutaan käsintehdyn näköistä keramiikkaa ja rouheita vaaseja
Sisustustoimittaja Natalia Rehbinder innostuu rosoisesta keramiikasta ja viimeistelemättömistä pinnoista. Tänä syksynä sirot lasivaasit ja astiat väistyvät rustiikkisten materiaalien ja rouheiden pintojen tieltä. Myös konstailematon pellava tuntuu erityisen herkulliselta, varsinkin uusissa muhkeissa väreissä.
Julkaistu: 24.10.2018

Astiakaapissani tapahtuu kummia. Pitkään palvelleet valkoiset peruslautaset ja mukit ovat alkaneet näyttää arkisilta ja noh, yllätyksettömiltä. Syy tähän on selvä. Kun syksyn ensimmäiset sisustuskuvastot kolahtivat postilaatikkoon, näin jotain ihanaa: silottelemattomia kuppeja ja lautasia, kuin kirveellä veistettyjä vaaseja, epätasaisia pintoja, käsin tehdyn näköistä keramiikkaa sekä kauniisti ryppyisiä pellavaliinoja muhkeissa väreissä. Poissa olivat viileä eleettömyys, minimalismi ja viimeistellyt pinnat.

Niinpä annoin runsauden ja ronskiuden muuttaa astiakaapiini, tervetuloa!

Ihan itse tehtyä (kuvan tuotteet Diagnoosi Sisustusmania).

Sisustusbloggaaja Maria Meder ei löytänyt kaupasta mieluisia astioita, joten hän opetteli tekemään niitä itse. Nyt myynnissä on pieniä eriä Mederin käsin tekemää keramiikkaa (kuva yllä). Astiat kestävät uunin, mikron ja astianpesukoneen.

Leena Kouhian Raaka Rå -kupit 38 e/kpl, Lokalhelsinki.com.
Bitz-lautanen 12,95 e, Stockmann.
Serax Merci -tarjoiluastia 16 e, Nougat.
Oksalla tai ilman (kuvan tuotteet Bloomingville).

Oksabuumi teki kukkavaaseista himoittuja sisustuselementtejä. Tänä syksynä sirot lasivaasit väistyvät rustiikkisten materiaalien ja rouheiden pintojen tieltä. Näyttävistä maljakoista on helppo koota mielenkiintoisia sommitelmia, mutta ne toimivat myös yksinään.

Casa Stockmann -vaasi 11,90 e.
Alexis-vaasi 41,90 e, Jotex.fi.
Eightmood Sakari-vaasi 34,90 e.
Rypyt kaunistavat (kuvan tuotteet House Doctor).

Pitkän minimalistisen kauden jälkeen pöytäliina näyttää ihanan uudelta. Konstailematon pellava tuntuu erityisen herkulliselta, varsinkin uusissa muhkeissa väreissä. Kankaan ryppyisyys tekee tuntumasta aidon. Epätäydellisyys on kaunista.

Pellavainen lautasliina 7,90 e, Granit.
Kulho 44,90 e, Granit.
Pembroke-pellavapöytäliina alkaen 59,95 e, Ellos.fi.
Kommentoi »