Siivoa oikeilla välineillä
Sisustus
Siivoa oikeilla välineillä
Hanki kunnolliset siivousvälineet, niin siivous sujuu rattoisasti.
20.5.2010
 |
Kotivinkki

1. Imurin lisäksi tarvitset lattioiden pyyhintään lattiamateriaalin mukaan valitun mopin: mikrokuituisen levykehysmopin puulattialle tai  liuskamopin muovi- ja klinkkerilattialle. Ergonominen kylpyhuonepesin sopii kylpyhuoneen laattalattioiden ja seinien puhdistamiseen.

2. Hanki mikrokuitupyyhkeitä, joilla pölyt ja rasvaiset tahrat lähtevät helposti jopa ilman puhdistusaineita. Hoida mikrokuitupyyhkeitä oikein. Huuhtele ne huolellisesti käytön jälkeen ja kuivata ilmavasti. Pyyhkeet voi pestä 60 asteessa, mutta vain kirjopesuaineella ja ilman huuhteluainetta.

  3. Mikrokuituisella ikkunanpesimellä ja lastalla ikkunat puhdistuvat kätevästi. Pienet ikkunat, lasikaiteet ja peilit puhdistuvat näppärästi mikrokuituisella ikkunaliinalla.

  4. WC:n ja kylpyhuoneen siivoamiseen tarvitset hygieniasyistä omat pyyhkeensä, pesimen tai sienen ja wc-harjan. Saunaan on omia puhdistusaineita, mutta pärjäät hyvin myös mäntysuopaa ja pehmeää harjaa käyttäen.

   5. Pölyhuisku on omiaan hyllyjen päällisten siivoamiseen.

   6. Neljällä perusaineella pärjää hyvin. Varaa keittiöpinnoille vahvasti emäksinen aine, yleispesuun heikosti emäksinen, lasipinnoille oma tuotteensa ja saniteettitiloihin heikosti hapan aine. Mikrokuituisten siivousvälineiden kanssa et välttämättä edes tarvitse puhdistusaineita. Pelkkä vesi riittää.

   7. Keittiössä tarvitset imukykyisen sieniliinan ja tiskiharjan.

   Kuva Kristiina Hemminki/Studio Fotonokka

   Kommentoi »