Siistiä siivousjälkeä ja silmäniloa – kunnolliset siivousvälineet ovat puhtaan kodin A ja O

Siistiä siivousjälkeä ja silmäniloa – kunnolliset siivousvälineet ovat puhtaan kodin A ja O
Kunnon välineillä työn jälki on parempaa ja homma hoituu nopeammin, niin myös siivouksessa. Valitse tarvitsemasi välineet kodin siistimiseen ja säilytä ne helposti saatavilla. Kauneimmat voit pitää vaikka esillä.
Julkaistu 6.4.2017
Esteetikko kaipaa kauneutta myös siivouspäivään. Bloomingvillen pölyhuisku täyttää odotukset, 33 €, Scandinaviandesigncenter.fi.
Joskus tarvitaan pituutta. Teleskooppivartinen pölyhuisku on silloin oikea ja näppärä valinta, 3,95 €/kpl, Kariteam.fi.
Raidat ja rätinjäljet voit unohtaa, kun peset toisella ja kiillotat toisella. Sinituotteen mikrokuituliinat, 6,90 €, Kärkkäinen.
Varsiharjalla laattalattia on kätevä putsata saumoja myöten. Rikkalapiolla nakataan hiekka ja roskat pois. Kaunis harja on pyökkiä ja hevosenjouhta, ja se sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön, 49 €, Ellos.
Kun mysli ropisee lattialle, ensiapu on käteensopiva rikkalapio ja harja. Jos hankit kaksi settiä, voi toista hyödyntää murusten siivoamiseen ruokapöydältä ja keittiön tasoilta. Dultonin Son of  Smiley -setti, 21,90 €, Kitchentime.fi 
Monikäyttöinens varsi-imuri on kodin tehopakkaus. Varrellisena sillä mennään lattioilla ja matoilla ja varrettomana imuroidaan puhtoisempia pintoja, kuten sohvat ja nojatuolit. Elektrolux Ergorapido ZB3212, 179,90 €, Verkkokauppa.com. 
Kun irtoliat on lakaistu ja imuroitu, on pesun aika. Kosteutta kestäville lattiapinnoille sopii Viledan mikrokuitumoppi. Mukana on sanko ja säätövarsi, 47,90 €, Stockmann.
Vaikka toinen vannoo sanomalehden nimeen, voi toiselle vedet imevä ikkunanpesin olla parempi ja nopeampi apu. Akkukäyttöinen Kärcher ikkunanpesusetti, 39,90 €, Motonet.
Sillä välin kun pyyhit hyllyjen ja pöytien pintoja pölyistä hoitaa robotti-imuri lattiat puhtaaksi. Apulainen lähtee hoitamaan tehtäväänsä vain yhdellä napin painalluksella. Valita voi 5, 30 ja 80 minuutin ohjelmista. Pussiton Vileda Relax robotti-imuri, 149,95 €, Hongkong.
Tosisiivooja tarvitsee myös hanskat, sillä jatkuva veden ja pesuaineiden kanssa lutraaminen kuivattaa muuten käsien ihon. Pitkiä hanskoja käyttämällä eivät hihat kastu isommassakaan ämpärissä. Lulu Lady -siivouskäsineet, 9,90 €, Stockmann.
Oikea aine oikeaan paikkaan. Lilly’s Eco Clean on kahden suomalaisnaisen suunnittelema tuoteperhe, joka tekee siivoamisesta helppoa, myrkytöntä, turvallista ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista. Tuotteet alkaen 4,65 €, Raakatori.fi. Katso muut jälleenmyyjät: Lilly's Ecoclean.fi.
Kommentoi »