Maku

Seidi Haarlan perintömysli – nappaa näyttelijän mutkaton resepti! "Itse tehty mysli on ollut elämässäni aina"

Seidi Haarlan perintömysli – nappaa näyttelijän mutkaton resepti! "Itse tehty mysli on ollut elämässäni aina"
Näyttelijä Seidi Haarla valmistaa mysliä äidiltään perimällään reseptillä. Reseptin tärkein ainesosa on ruusunmarjajauhe – muuten mysliin päätyy mitä milloinkin.
Julkaistu: 4.1.2022

Näyttelijä Seidi Haarla, 37, tunnetaan parhaiten Hytti nro 6 -menestyselokuvan pääroolista. Seidin keittiössä on rento ote − perinnemyslinkin valmistuu suurpiirteisillä mitoilla.

– Maailmassa on jo tarpeeksi mittaamista ilman reseptejäkin, näyttelijä sanoo.

Seidi tekee myslin isoon, kolmen litran vetoiseen muovirasiaan. Aineksiksi päätyy mitä milloinkin kuiva-ainekaapista sattuu löytymään.

– Itse tehty mysli on ollut elämässäni aina. Lapsuudessani sitä valmisti äitini, nykyään teen itse samanlaista. Reseptiin kuuluu kaurahiutaleita ja tattarimuroja, siemeniä, rusinoita ja kuivattua taatelia. Tärkein ainesosa on ruusunmarjajauhe.

Seidi Haarla valmistaa myslin rennoin ottein.
"Maailmassa on jo tarpeeksi mittaamista ilman reseptejäkin."

Seidi Haarlan perintömysli

Ainekset

  • kaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • gluteenittomia tattarimuroja
  • paljon siemeniä, esim. auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja pellavansiemeniä
  • jotain makeaa, esimerkiksi rusinoita tai pieniksi paloiksi leikattua kuivaa taatelilevyä, inkamarjoja tai gojimarjoja
  • hienojakoista ruusunmarjajauhetta
  • maca-jauhetta

Perintömysli valmistuu näin:

  1. Laita kaurahiutaleet, tattarimurot ja siemenet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Kaada mysli kannelliseen kulhoon tai rasiaan.
  3. Lisää rusinat tai taatelipalat, marjat ja jauheet. Sekoita.

Mysli säilyy tiiviissä kannellisessa rasiassa noin kuukauden.

Kommentoi »