Kotivinkki

Sateenkaaret korviin keikkumaan! Kieputa iloiset korvakorut langasta – katso helpot kuvaohjeet

Sateenkaaret korviin keikkumaan! Kieputa iloiset korvakorut langasta – katso helpot kuvaohjeet
Nämä korvakorut piristävät päivän kuin päivän. Sateenkaarikorvikset syntyvät moppi- ja kirjontalangasta.

Sateenkaarikorvakorut – tarvikkeet:

  • 120 cm moppilankaa
  • viivottimen ja sakset
  • 100 cm kukkalankaa tai muuta ohutta metallilankaa
  • 5 eriväristä muliinilankavyyhtiä (8 m)
  • pikaliimaa
  • 2 korviskoukkua ja 4 mm välirengasta
  • valkoista ompelulankaa ja -neulan
  • korupihdit.

Sateenkaarikorvakorut valmistuvat näin:

1. Leikkaa moppilangasta kaksi 14 cm, kaksi 13 cm, kaksi 12 cm, kaksi 11 cm ja kaksi 10 cm pätkää.

2. Kierrä metallilankaa pitkin, tiukasti langan ympärille asettuvin kiepautuksin pätkien keskiosan ympärille (kuva A). Jätä kaikkien moppilankojen molemmista päistä 3 cm kieputtamatta.

Kuva A.

3. Kieputa moppilanganpätkien päälle tiiviisti muliinilankaa siten, että metallilangat peittyvät. Aloita solmimalla lanka siihen, mistä metallilankakieputus alkaa ja käännä solmusta jäänyt muliinilangan lyhyempi pää kulkemaan metallilangan suuntaan (kuva B).

Kuva B.

4. Kiedo sitten muliinilankaa tiiviisti jokainen kierros aivan kiinni edelliseen, kunnes koko metallilanka on peittynyt. Solmi muliinilanka tiukasti ja leikkaa poikki noin sentin päästä solmusta. Näin molempiin päihin jää 3 cm valkoista moppilankaa näkyviin (kuva C).

Kuva C.

4. Kun olet kieputtanut jokaisen moppilanganpätkän eri värillä, kiinnitä muliinilankojen päät kieputuksen päälle pikaliimalla.

5. Taivuta pisin moppilangan pätkä kaareksi, seuraavaksi pisin sopivaksi pisimmän alle ja niin edelleen, kunnes kaikki pätkät ovat kaaria (kuva D). Pujota molemmat pisimmät kaaret välirenkaisiin niin, että renkaat asettuvat kaarien korkeimpiin kohtiin.

Kuva D.

6. Pujota korviskoukut välirenkaisiin ja kiinnitä kaaret toisiinsa (kuva E). Tee käsinpistoja ompelulangalla ja neulalla sinne tänne kaikkien kaarien väleihin ja koko kaarien matkalle. Piilota pistot muliinilankojen väleihin ja alle. Käytä korupihtejä apunasi, kun työnnät neulaa kaarien läpi. Kiinnitä kaaret erityisen tiukasti toisiinsa kohdissa, joista muliinilankakieputus alkaa ja loppuu.

Kuva E.

Vinkki!

Muliini- ja moppilankaa voi ostaa lankakaupoista, korutarvikkeita ja metallilankaa askartelukaupoista.

Julkaistu: 31.8.2020
Kommentoi »