Kotivinkki

Näyttelijä Sara Parikka uskoo lasten kasvatuksessa luppoajan tärkeyteen – ”Annan lasten tylsistyä siihen, ettei ole mitään tekemistä”

Näyttelijä Sara Parikka uskoo lasten kasvatuksessa luppoajan tärkeyteen – ”Annan lasten tylsistyä siihen, ettei ole mitään tekemistä”
Näyttelijä ja somevaikuttaja Sara Parikan perhe vaalii rauhallista luppoaikaa ja yhteisiä metsäretkiä. Lempihetki on iltakylpy kuopuksen kanssa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 22.3.2021

Paras neuvo

Äidiltäni olen saanut neuvon, että asioilla on tapana järjestyä. Siksi ei tarvitse mennä asioiden edelle. Olen kirjoittanut työelämään ja yrittämiseen liittyvää kirjaa, ja loppupeleissä on kyse siitä, että pitää vain ryhtyä hommiin. Tärkeintä on aloittaa! Silloin voi saavuttaa unelmiaan työrintamalla ja löytää oman rohkeutensa.

Paras tapa rentoutua

Rentoudun, kun puuhailen lasten kanssa – teemme vaikka metsäretken. Myös lämmin vaahtokylpy rentouttaa, sillä vesi on elementtinä tosi rauhoittava. Ruoanlaitostakin tykkään. Käytän helppoja reseptejä, joita voi soveltaa.

Paras oivallus

Välillä harhaudun ajattelemaan, että en kaipaa lomaa, koska tykkään työstäni ja pystyn sumplimaan aikatauluja. Minulla on oma yritys. Mutta kyllä kunnon breikki, rauhoittuminen ja lomailu tekevät tosi hyvää. Perheelle on tärkeää, että meillä on luppoaikaa. Lapset saavat jopa tylsistyä siihen, että ei ole mitään tekemistä. He eivät tahdo kestää sitä, mutta sitten heidän vain täytyy keksiä jokin leikki, jolla viihdyttävät itseään. Eivät omat vanhempanikaan kehittäneet meille mitään ohjelmaa, itse piti keksiä.

Paras hetki

Nautin vauvan ilta­kylvyistä. Nyt, kun kahden vanhemman lapsemme syntymästä on jo aikaa, tuntuu, että osaan eri tavalla arvostaa tätä aikaa. Tiedän, että se menee nopeasti ohi. Iltakylvyt ja halit tuntuvat ihanilta. Lapsi naureskelee kylpiessään.

Paras satsaus

Olemme vasta vuosi sitten muuttaneet tähän taloon, ja siihen halusimme satsata kunnolla. Kun asiat on kunnolla mietitty, ei tarvitse parin vuoden päästä hankkia kaikkea uusiksi. Mieluummin kerralla oikein. Lapsuudenkodissanikin oli vain se yksi sohva ja yksi ruokapöytä, joita ei tarvinnut koskaan vaihtaa.

Paras...

Ruoka: Pastaruoat
Juoma: Vesi
Maku: Makea
Tuoksu: Sitruksinen
Matkakohde: Kreikka
Kulkupeli: Pyörä
Kirja: Fiian kimpsut ja kampsut
Keittiöväline: Nuolija
Tv-ohjelma: Studio McGee
Vaate: Joogatrikoot
Musiikki: Kotimainen
Kasvi: Pioni
Biisi: Vesalan Aurinko
Artisti: Ellinoora
Jäätelö: Pähkinäkinuski
Elokuva: The Holiday
Herkku: Suklaapatukka
Vuodenaika: Kevät
Huonekalu: Ruokapöytä
Jälkiruoka: Suklaamousse
Kaupunki: Helsinki
lltarutiini: Ihonhoito
Sara Parikan kirja Itse tehty – Opas omannäköiseen työelämään ilmestyi maaliskuussa.
Kommentoi »