Sänky on makuuhuoneen kunkku – tiesitkö nämä klassikon ruutukuosit?

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Hästens
Sänky on makuuhuoneen kunkku – tiesitkö nämä klassikon ruutukuosit?
Sänky on makuuhuoneen tärkein huonekalu ja elementti. Siksi siihen kannattaa panostaa erityisesti. Kiinnitä vuodevalinnassa huomiota ajattomuuteen, sillä laadukas vuode kestää jopa vuosikymmeniä. Voit päivittää makuuhuoneen ilmettä helposti tekstiileillä ja valaisimilla.

Viihtyisä ja toimiva makuuhuone vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiisi. Illalla on helppo rauhoittua ja uni tulee nopeasti. Aamulla päivä on mukava aloittaa seesteisessä ympäristössä.

Makuuhuoneen sydän on käyttäjän tarpeet huomioiva, laadukkaista materiaaleista valmistettu ja kestävä sänky. Jos nukut 8 tuntia vuorokaudessa, vietät vuoden aikana sängyssä yhteensä yli neljä kuukautta. Kyseessä on siis hyvinvointisi kannalta yksi tärkeimmistä hankinnoista ja laatuun kannattaa panostaa.

Hyvä sänky ehkäisee uniongelmia, sekä selkä- ja niskakipuja. Sängyn ja patjan tehtävä on tukea nukkujan kehoa olematta liian kova tai pehmeä. Laadukas sänky myös hengittää ja siksi kannattaa suosia luonnonmateriaaleja. Vuodekaupoille kannattaa varata aikaa ja vertailla potentiaalisia vaihtoehtoja ammatimyyjän opastuksella.

Sänky on yleensä makuuhuoneen hallitsevin esine ja samalla katseenkääntäjä.

Sänky kannattaa suhteuttaa myös makuuhuoneen mittoihin. Jos tila on pieni, kannattaa suosia siroa ratkaisua – tilavassa makuuhuoneessa voi revitellä muhkeamman kokoisella vuoteella.

Yksi on varma: laadukas sänky kestää pitkään ja vuodevalinnassa kannattaa siksi pitää mielessä tietty ajattomuus. Hästens antaa sänkyjensä rungolle ja jousitukselle 25 vuoden takuun. Moni mieltyy huonekaluliikkeessä legendaariseen siniruutukuvioon, mutta vaihtoehtoja on paljon.

Ilottele väreillä, tekstiileillä, kasveilla ja valoilla

Sängyn ilmettä ja värimaailmaa voi vaihdella vaivattomasti esimerkiksi vuodenajan mukaan vuodevaatteilla, helmalakanoilla, päiväpeitteillä ja tyynyillä. Talvella voi olla mukava käpertyä tummiin sävyihin, keväällä vaaleat värit tuntuvat taas ihanan raikkailta.

Uutta ilmettä ja ryhtiä keskeiselle huonekalulle tuovat myös sängynpääty tai vaihtojalat. Hästensillä on monipuolinen valikoima erilaisia ratkaisuja sänkyihinsä.

Sängynpäätyy luo selkeyttä ja linjakkuutta makuuhuoneen sisustukseen.

Monet sijoittavat viherkasvinsa olohuoneeseen, mutta miksi et toisi muutamaa makuuhuoneeseen? Vihreä väri rauhoittaa ja huonekasvit parantavat huoneilmaa. Lievittävätpä viherkasvit jonkin tutkimuksen mukaan jopa stressiä.

Lakanoilla saa vaihdeltua sängyn värimaailmaa, mutta väriä voi tunnustaa myös matoissa, verhoissa, seinissä ja tauluissa. Kokeile tapetoida seinä tai vaihda lampun varjostinta. Perinteinen neuvo on sisustaa makuuhuone hillityn levollisesti, mutta tärkeintä kuitenkin on, että viihdyt siellä itse.

Myös valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Suomen kesässä rauhoittaa, kun verhot eivät päästä liikaa valoa makuuhuoneeseen unta häiritsemään. Hyvää valaistusta voi säätää tilanteen mukaan. Riittävän tehokas lukulamppu säästää silmiä ja kellertävä valo rauhoittaa enemmän kuin sinertävä valo. Lampuilla voi myös leikitellä ja muuttaa niillä sisustuksen painopistettä.

Persoonallisuutta voi tuoda esiin monilla keinoilla ja yksityiskohdilla.
Kommentoi »