Sängyn petaus - neljä ihanaa tyyliä
Sisustus
Sängyn petaus - neljä ihanaa tyyliä
Yksi makkari, neljä erilaista tyyliä. Jos kaipaat vaihtelua perinteiselle päiväpeitolle, jätä lakanat rohkeasti esiin, leikittele tyynyillä tai petaa sänky kuin hotellissa.
10.10.2016
 |
Kotivinkki

Puolen tusinaa tyynyä

Loihdi romanttinen ilme naisellisella tyynyrunsaudella ja herkällä pussilakanalla. Jätä nukkumistyynyt taaimmaisiksi ja kokoa eteen runsas setti erinäköisiä mutta samanhenkisiä koristetyynyjä. Kun pitäydyt maanläheisissä sävyissä, kokonaisuudesta tulee rennon tyylikäs. Näyttävä sänkykatos ja päiväpeiton virkaa toimittava muhkea untuvapeitto viimeistelevät urbaanin prinsessasängyn.

Downtown-metallikaappi ja päällä oleva sininen laatikko, Peroba. Finlaysonin Kiseleff Collectionin Ikuisuus-pussilakana ja valkoiset Lupaus-tyynynliinat. Sängyllä Familon Princess -torkkupeitto ja Lapuan kankureiden harmaa huivi. Hiekanvärinen samettityynynpäällinen ja ristikuviollinen tyynynpäällinen, Svanefors. Mustavalkoinen Annika-tyynynpäällinen ja Blossom-sänkykatos, Ellos. Harmaa Linumin pikkutyyny, Stockmann. Kultakehykset, Hönsbär-höyhenpeitto, sängyn mustat Brattvåg-jalat ja Dekad-herätyskello, Ikea. Pia Salon öljyvärimaalaus, Galleria Bronda. Ton-tuoli, Forme.

Kaikki esiin

Älä petaa kauniita lakanoita piiloon. Makuupussia jäljittelevässä petauksessa peiton reunat käännetään säntillisesti molemmin puolin ja tyynyt asetetaan peiton päälle. Aluslakana taitetaan patjan alle napakasti. Kuosilakanoiden ansiosta koristetyynyille ei ole tarvetta.

Burfjord-sängynjalat ja pyykkikori, Ikea. Valopallo-kattovalaisin ja Tovi-pöytäkello, Aarikka. Pirta-pussilakanasetit, K-Citymarket. Naulakko ja roikkavalo, Granit. Naulakossa Verson puukranssi ja Anna Pirkolan ryijy. Thon-wieniläistuoli, Forme. Vaaleanharmaa matto, Tisca.  Korissa Marimekon Räsymatto-tyynynpäällinen ja Ikean Skold-tyynynpäällinen.

Rennosti puolipukeissa

Perinteinen petaaja petaa koko sängyn piiloon, mutta kun taittelet päiväpeiton puoleen väliin sänkyä ja annat lakanoiden näkyä, muuttuu klassinen petaus raikkaan moderniksi. Asettele tyynyt päällekkäin kokojärjestyksessä ja huiskaise lopuksi torkkupeite huolettomasti sängylle. Trendikkäin värimaailma kootaan sinapinkeltaisen ja vihreän ympärille.

Downtown-metallikaappi, Peroba. Harmaa lasipullo, Jotex, ja ruskea maljakko, Svanefors. Vasemmalla ylimpänä Svaneforsin samettityynynpäällinen, keskellä Marimekon Tuppura-tyyny ja alinna Ikean Keyla-kelimtyyny. Oikealla Sammie-samettityynynpäällinen, Jotex, keskellä Sheila-tyynynpäällinen, Ellos, ja alla Marimekon Kumiseva-tyyny. Pien-seinävalaisin, sinapinkeltainen Mallie-pellavapussilakanasetti, sinapinvärinen viltti ja matolla Shayla-tyynynpäällinen, Ellos. Flowers by Arne Jacobsen -päiväpeitto, Stockmann. Matto, Ikea. Ton-tuoli, Forme. Koristenorsu, Svanefors.

Huonepalvelua, kiitos

Kopioi hotellista tuttu puoliksi auki taitettu petaus. Nosta tyynyt pystyyn ja asettele ne symmetrisesti niin, että isoin on takana. Rullaa tai taittele pussilakana auki ja asettele puolipeitto päälle. Valikoi peiton väri niin, että se erottuu lakanoista. Yksivärisillä petivaatteilla luot tyylikkään kokonaisuuden. 

Samettityynyt ja matto, Svanefors. Hedda-pellavatyynynliinat ja kolmijalkainen jakkara, Jotex. Linumin Liberty Edredon -puolipeitto, Casa Stockmannin pussilakana ja jättityynyjen vaaleanharmaat tyynynliinat, Stockmann. Cello-peilit, K-rauta. Kierrätyslasista valmistettu maljakko ja musta bambupenkki, Granit. By Rydéns -pöytävalaisin, Hemtex. 365+-lasikarahvi korkilla, Ikea.

Kommentoi »