Säilytyspussi voimapaperista
Tee itse
Säilytyspussi voimapaperista
Taittele lahja- tai voimapaperista sisustukseen sopiva säilytyspussi. Se on yhtä helppoa kuin lahjojen paketointi!
Julkaistu 7.4.2016
Kotivinkki

Työpöydän tarvikkeille sopivat pussit on taiteltu piirustuspaperista. Paperin voi koristella tussilla joko ennen taittelua tai vasta, kun paperin on taitellut laatikon päälle. Helppojen pussukoiden taittelu ja koristelu onnistuu lapsiltakin

Isoissa säkeissä askarteluhuoneen tai työnurkkauksen kamat pysyvät kurissa paraatipaikallakin. Säilytä pusseissa vaikka paperirullia, villalankoja, kangastilkkuja ja aikakauslehtiä.

NÄITÄ TARVITSET

 • voimapaperia tai lahjapaperia isoihin säkkeihin, piirustuspaperia pieniin
 • Erikokoisia pahvilaatikoita taittelun avuksi. Banaanilaatikosta tulee iso pussi, kenkälaatikosta pienempi.
 • sakset
 • paperiliimaa
 • akryylimaalia ja siveltimen sekä tusseja
 • nauhaa suljettavan säkin remmiksi, ompelulankaa, neulan sen päiden viimeistelyyn, kaksi metallirengasta soljeksi sekä kontaktiliimaa nauhan liimaamiseen

TEE NÄIN

 1. Valitse sen kokoinen laatikko kuin haluat valmiin paperisäkin olevan. Mittaa paperista sen verran laatikkoa isompi pala, että se riittää laatikon paketoimiseen. Jos aiot maalata pussin, yksi laatikon peittävä paperi riittää. Jos jätät säkin maalaamatta, tarvitset kaksi paperikappaletta, jotta säkistä tulee vahva.
 2. Aloita kietomalla paperi laatikon ympärille pitkittäin kuin lahjaa paketoitaessa. Liimaa paperin pitkä reuna kiinni pussin pystysuuntaiseksi takasaumaksi. Paina sauma sormella sileäksi ja anna liiman kuivua hetki. Jos käytät kahta päällekkäistä paperia, kiedo toinen paperi alemman päälle ja liimaa kiinni kuten alempi.
 3. Merkitse paperiin pussiin tulevat taitokset laatikon särmien mukaan: liu’uta sormia laatikon särmiä pitkin paperin päällä siten, että niistä jää paperiin kevyt taitosjälki. Käsittele näin pitkät sivutaitokset ja lyhyet pohjataitokset, mutta jätä rauhaan paketin avoin reuna, eli tuleva pussin suu.
 4. Taittele pussille pohja. Käännä ensin pohjan lyhyemmät sivut keskikohtaa kohti, taas kuten paketoisit lahjaa. Taita sen jälkeen toinen pitkä sivu keskikohtaa kohti ja liimaa sen viistot sivut kiinni alle jäävään paperiin. Taita vielä toinen pitkä sivu ja liimaa sekä viistot että suora sivu kiinni sen alle jäävään paperiin. Paina saumat sormella sileiksi ja nosta paketti pystyyn. Anna liiman kuivua. Jos haluat maalata tai koristella säkkiä, tee se nyt.
 5. Kun liima ja maali ovat kuivuneet, poista pahvilaatikko pussista. Vahvista säkin taitteet niin, että painat laatikon särmien mukaan merkitsemäsi linjat sormilla tiukoiksi. Näin säkistä tulee litteä. Avaa sitten säkki ja taita halutessasi suuaukon reuna alaspäin.
 6. Jos teet säkistä suljettavan, mittaa nauhasta noin säkin korkuinen pätkä remmin yläosaksi ja noin 10 sentin pätkä solkien kiinnityskappaleeksi. Ompele pitkän remminpalan molempiin päihin ja lyhyen toiseen päähän käänteet. Pujota lyhempi nauhanpätkä metallirenkaiden läpi, taita sen huolittelematon pää silmukalle ja ompele kiinni niin, että renkaat jäävät silmukkaan. Sommittele remmit pussiin, pitkä suunnilleen pussin keskelle sen takapuolelle ja lyhyt keskelle eteen. Liimaa remmit kontaktiliimalla pussiin. Taittele pussin suu ja sulje kiinnitysremmi.

VIRITÄ IDEAA

 • Paperisäkit ovat mainioita pyykkipusseja. Tee lapsille nimikoidut säkit heidän huoneisiinsa tai taittele lajittelupussit kodinhoitohuoneeseen ja kirjoita niiden kylkiin pesulämpötilat.
 • Jos säilytät pyykkipusseja kosteassa kylpyhuoneessa, käsittele säkin ulko- ja sisäpinnat kosteutta kestävällä lakalla. Tarkoitukseen sopii askartelukaupoissa myytävä tekstiilinkovetuslakka, tosin se kovettaa säkin laatikkomaiseksi.
 • Käytä isoja paperipusseja kierrätysjätteen lajitteluun. Tee oma säkki keräyspaperille ja -pahville, -muoville sekä energiajätteelle. Nimikoi pussit tussilla tekstaten.
 • Tee säkkitekniikalla kestäviä paperikangaskasseja. Silitä paperin taakse liimapintainen tukikangas ja taittele kuten perussäkki. Käsittele paperipinta kosteutta hylkiväksi kankaalle sopivalla lakalla ja anna kuivua. Tikkaa taitokset ompelukoneella kestäviksi ja ompele kahvat vahvasta nauhasta kassiin kiinni.

Suosittelemme myös näitä!

Kommentoi »