Rypistettyä pellavaa vai etnistä painokangasta? 7 x ihanimmat kesäverhot
Sisustus
Rypistettyä pellavaa vai etnistä painokangasta? 7 x ihanimmat kesäverhot
Kesäverhot ovat täällä taas! Rypistetty pellava ja etniset painokankaat ovat kesän hitti.
22.5.2017
 |
Avotakka
Pellavaisista kaitaliinoista teet rennot kesäverhot. Ripustamiseen tarvitset pyöreää puurimaa ja köyttä. Sido puuriman ympärille kaksi isoa lenkkiä ja rullaa kangas sopivaan pituuteen. Kaitaliinat, Jotex. Puurimoja myy Hobbypoint. Ripustamiseen sopiva ankkuriköysi Clas Ohlson.
Afrikkalaiset kankaat säväyttävät tänä kesänä. Kankaiden etniset kuviot ja kirkkaat värit antavat energiaruiskeen skandinaaviseen vaaleaan kotiin. Jassa-sarjan määrämittaiset kankaat 150 x 300 cm 10 €/kpl, Ikea. Jutun pääkuvassa Aina-pellavaverhot 59 €/2 kappaleen setti, Ikea.
Murrettu roosa on kesän lempein verhoväri. Se on hyvä kontrasti skandinaavisen kodin mustille kalusteille. Jos haluat korostaa huoneen korkeutta, asenna verhokisko tai tanko katonrajaan. Jos et pelkää pölyä, anna pellavaverhojen laskostua reilusti lattialle. Pembroke-poimutusnauhaverhot ovat pellavaa, 99,95 € / kahden kappaleen setti, Ellos.
Makramee-seinävaatteista teet trendikkäät kesäverhot. Jos et tarvitse täydellistä näkösuojaa, ripusta ikkunaan kaksi makrameeta. Neulosten läpi siivilöityy kaunis valo. Seinävaatteita löydät esimerkiksi Madame Stoltzin malistosta. Voit myös toteuttaa sellaisen itse, ohjeet löydät täältä.
Värikkäillä painokankailla muutat kesäkodin ilmettä todella helposti. Tämän kodin konstailematon verhoratkaisu on toteutettu pujottamalla ohut terästanko kankaaseen ommeltuun kujaan. Suorakaiteen mallinen verho on tavallaan myös tekstiilitaulu. Kaivo-kangas 37 €/metri, Marimekko. Kuva Kaisu Jouppi.
Yksi ikkuna, kolme verhoa. Korkeisiin ikunoihin sopii hyvin kahden tai kolmen kankaan yhdistelmä. Valitse pääverhoksi herkullinen kukkakuosi ja yhdistä sen väreihin sopivat pellavaverhot. Designe's Guildin Majolica-sarjan kukallinen Cornflower-kangas 218,50 €/metri ja Saraille pellavakangas 204 €/metri, Vallila Interior.
Harmaat verhot ovat ajaton ja tyylikäs ratkaisu. Pellava on kaiken lisäksi ihanan helppohoitoinen verhomateriaali. Pellava sopii myös laiskalle silittäjälle: mitä ryppyisempi kangas on, sen eloisammalta se näyttää. Harmaita pellavaverhoja saa esimerkiksi Hobby Hallista. Kuva Sandberg. Seinä on tapetoitu Sandbergin Fabian-raitatapetilla.

Kommentoi »